Allehanda

Tyst med dig!

Bara elände. Jag läste nyss att motståndarna till vindkraftbyggen i västar Munsala inte mötte upp till ett möte som vindkraftsbolaget OX2 anordnat för att om möjligt avstyra besvär mot ett större vindkraftsprojekt i trakten.

Man må tycka vad man vill om vindkraft, själv har jag inte riktigt tagit ställning till detta utan mera lyssnar och lär, men det som nu händer i de byarna är inte trevligt. En del av de som är emot och har besvärat sig har fått ta emot hotelser och skällor för sina åsikter. En har dragit tillbaka sitt besvär p.g.a. hot medan andra står fast vid sina besvär. Det är sorgligt när sådan split drar genom bygden och troligen för lång tid framöver kommer att skapa djupa sår mellan annars så fredliga bybor. Pengar är roten till allt ont och helt säkert är de pengaintressen inblandade även här samtidigt som bolaget har erbjudit ersättning till byarna om de lyckas eliminera besvären. Det är just det som spär på striden. Inte snyggt gjort samtidigt som motståndarna menar att det är skattemedel som används för att muta byborna.

Själv hoppas jag inte att vår by någonsin drabbas av en lika stor splittring. Det har vi inte råd med. Visst kan det även i vår by förekomma att folk har olika åsikter och ibland kan ett och annat hårt ord fällas men i långa loppet tror jag ändå att de flesta hälsar på varandra  och inte låter gammal groll förgifta tillvaron hur länge som helst. Som sagt, det har vi inte råd med för vi är en liten by och alla är värdefulla för byns fortbestånd.

oxkangar 2014
Mitt i byn. Fint att ”Sjömannis” fick tillbaka sitt namn i form av Villa Sjöman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »