Allehanda

General eller tomte?

Jag känner mig följd, eller är det möjligen förföljd? Är det månne storebror som ser mig eller är det bara en hygglig prick som finner mitt konto på Google+ intressant. Vad vet jag?

Google+ är ett ställe som jag sällan besöker men ett konto har jag där av en eller konstig anledning. Jag minns inte när, var och hur. Där finns en hop med mina videos plus annat som jag inte är skyldig till. Google+ verkar leva sitt eget liv.

Google+ påstår att jag följer 4 personer i cirkeln Spanska och 5 personer i cirkeln DX. Jag kan inte komma ihåg att jag skulle ha gjort mig skyldig till något sådant följande. Någon stalker är jag definitivt inte!

Å andra sidan har jag själv två egna följare på Google+ utan att jag godkänt något sådant. Dels Taranta Channel från Italien som tydligen följt mig länge och så en nykomling och militär, nämligen den amerikanska generalen Joseph F Dunford som dök upp idag. Generalen tycks vara en högt uppsatt man inom det amerikanska krigsmaskineriet så jag får väl känna mig hedrad att han finner min enkla person så intressant. Jag som bara var en vanlig jägare den tiden jag befann mig i lumpen. – ”Fighting Joe” kallas han också.

Normalt brukar jag bara får kontaktförslag via Skype från någon 20-årig miss i Afrika med minimala uppgifter på sin profil. Det brukar osa katt så där blir det nobben direkt. Generalens profil är också ytterst sparsam men födelsedag den åttonde december har han. Kanske vill han ha en en present på dagen eller bara en hug i cyberrymden? Eller så är han hemlig agent. Vad vet jag, enkla bondpojk?

Eller, tanken slog mig, kanske det är jultomten, förklädd till general, som vill kika in och försäkra sig om att jag är snäll och inte skriver hatkommentarer på Facebook. I år vill jag ha ett nytt objektiv till kameran, hör du det tomten! och ett par snygga näbbskor. Sådana här, kort modell.

Vad vill ni ha som julklapp? Förutom fred på jorden och snälla barn förståss?

tomten
Ännu ser han hängig ut med mager kind, men vänta, snart han kommer röd och trind.

0 kommentarer

 • annepauline

  Hahaa, tomten ser helt utmattad ut över allt arbete som väntar. Jag har ett par lågskaftade näbbskor från Kero. Det är väldigt vackra skor och lätta och sköna som tofflor. Men sulan är tunn och har inte mycket till räfflor så de är rätt hala vid isigt underlag. De är inte fodrade så man får ha rejäla tjocka sockor i.

  • PJ

   Ja, hoppas att han får gnistan innan julafton!

   Tjocka sockor i skorna gillar jag, så det är inget problem. Jag brukar använda träskor mer eller mindre året runt och på vintern är det tjocksockor som gäller. Men skorna ser fina ut! Vill ha!

 • Erik Forsling

  Ja mannen, du rör dig i helt andra kretsar än inskränkta jag. Google+ vet jag absolut inget om, men på mitt YouTube-konto har jag dock fått erbjudanden från veritabla sexbomber. Jag brukar sucka, och med ett sardoniskt leende blockerar jag dem. Undrar vilka de är, de där fiskande personerna. Kanske är de ute efter mina pengar, de pengar jag inte har. Ett par år som underdog i svenska välfärdssamhället har lärt mig att veta hut.Jag har inga pengar. Den tjugofemte kom fattigbidraget. Innan dess, denna månad, var mitt totala kapital bestående av totalt 4 kronor och 50 öre. Men 2:50 av detta enorma kapital var låst, eftersom de slantarna fanns på bankkonto – och svenska banker hanterar inte längre kontanter.

  Om jag inte vore två månader från sextioårsdagen skulle jag tro att de kontaktsökande var pedofiler – någon slags källforskning torde väl även de ha. men du vet, … ja herre je …

  En (vuxen?) person som försöker få mig att klä av mig, och posera sexuellt utmanande framför webkameran, och dessutom går igång på resultatet – den personen bör nog anlita en knalltransport till psykiatrisk klinik. det är synd om slika personer.

  Men du hade ju flera intressanta personer i ditt galleri! Inte minst Generalen. Kanske kan du använda honom som referens, om du får för dig att sadla om i yrkeslivet. Hans ord torde väga tungt. Fightig Joe, dessutom med generalsgrad. Voi, voi v…

  Tomten gillar jag, och det gör min sonhustrus syster i Kanada också. Jag hoppas att din hoptorkade stackare får lite vätsketillförsel, kanske rentav dropp. så fort som möjligt. Igår köpte jag en tomte för en tia (jag har ju fått pengar nu) på Röda Korsets butik i Avesta. Jag tycker att man ska gynna dessa ideellt arbetande människor som i sin tur själva är beredda att hjälpa. Och de har ett gediget utbud av nyttigheter i sin butik, inte minst böcker. Livets verkliga elixir.

  Min nya tomte, som jag verkligen föll för, en lat sittande typ – helt utan benmuskler, bara tomma byxor och tunga skor – har fått sin plats. Där sitter han. Lagt kort ligger hävdar man ofta. I Tierp har jag Moas äppelansiktestomte ståendes i sin röda dress på ett konstverk som jag och Moa har kreerat. Äppelansiktet har skrumpnat, och det gör vi ju allas våra ansikten med stigande ålder, Ansiktet har också mörknat radikalt. OCH – sanningen att säga, varför skulle inte tomten kunna ha mörk hy!?

  I Tierp står, förutom Moas äppeltomte, vid sin vägg, mittemot, en annan tomte. Han har sin plats på en hylla, en IKEA-hylla, han är av mera kommersiell art. Någon gubbe man köpt någonstans. För barnens skull. Men, vaffan, en person i exil ska inte behöva residera i en kartonglåda under elva månader. Han står där han står – och jag som inte äger någonting, egentligen, vräker inte en gammal kompis. Sensibilitet.

  Tomtar är fina grejer

  • PJ

   Du får kolla så att inte även du har ett Google+-konto. Vem vet?

   Pengar är till bekymmer för de flesta. För en del hur de skall räcka till, för andra hur de skall tjäna ännu mer fast kontot är överfullt. Själv får jag också hålla lite hårdare i slantarna denna vinter så några näbbskor blir det inte. Men jag har dem på tomtens lista i alla fall. Dyra är de.

   Detta med spam och lurendrejeri på nätet är så vanligt nu för tiden att det behandlas per automatik, bort, bort, om inte antivirusprogram och dylikt skött saken. Det skickas ut i miljontals och alltid är det någon stackare som går på det.

   Jag kunde skicka en förfrågan till generalen men det blir nog ändå inte. Jag som inte gillade det militära. Jag får hålla mig vid min läst, precis om skomakaren.

   Tomtar är fina grejer så länge man inte har tomtar på loftet. 🙂

 • Ellen

  Jag kommer att få en fin julklapp i år. Ett objektiv till kameran! Vilket har jag inte bestämt ännu….. Jag tycker nämligen att jag har varit så snäll i år så jag är värd det. Vem jag ska få det av? Mig själv förstås! 🙂 (Jag kommer att få ett stativ också – av mig)

  • PJ

   Det var en snäll tomte! Kan man säga att mig själv är bästa tomte? Det skulle vara roligt att höra resonemanget kring objektivköpet: ändamål, typ, brännvidd, märke och inte minst prisnivån. Objektiv kan ju vara hur dyra som helst. Vilket som är mest prisvärt?

 • Ulla Maria

  Kollade om jag blivit med Google+ konto. Det hade jag inte så jag får klara mig utan skuggande generaler och Taranta (låter lite eldigt, farligt). Får däremot titt som tätt mail från värnlösa kvinnor vars sene make lämnat åtskilliga miljoner till dem och de nu vill ha min hjälp att omsätta på ett klokt och begåvat sätt. Sedan har jag också vunnit lassvis med pengar på min e-postadress. Fantastiskt att man kan vinna så mycket utan att ha behövt satsa. Så nog kan jag köpa julklappar alltid. Behöver antagligen bara ange alla mina kontouppgifter så att de hinner sätta in pengarna före jul.

  • Erik Forrsling

   Apropå Generalen! Den pågående radioföljetongen på SR P1 är mycket bra. Här är vi en bit in i berättelsen, och Kassim möter den brutale generalen, under anfallskriget mot Iran. Du skrev att du inte gillade lumpen. Det gjorde inte heller jag, men jag kan inte heller förneka att det hela var mysigt, på sitt sätt. Och nittonhundrasjuttiotalet i Sverige var lite av myspys. Numera är jag nästintill radikalpasicist.

   Här följer två inlägg som är allt annat än myspys:
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1111&artikel=6295583

   Nåja, jag vet inte hur det här fungerar, men det är i avsnitt 11 + 12 i följetongen som generalen förekommer. En bit innan halva uppläsningen av del 11 och i början av avsnitt 12. Hela följetongen är mycket bra. Väl värd att höra.

   http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/641166?programid=1111

   • PJ

    Ja, det var en galning till general. Jag lyssnade sista delen av avsnitt 11 som slutade med att han körs iväg efter slagsmålet. Radion bjuder på en hel del intressanta program och frågan är om man inte skulle klara sig bara med den. Förr i världen, innan television kom, gick det hur bra som helst.

    Njae, mysigt vet jag inte om ordet är för lumpen. Visst fanns det stunder när det var kul men mest tyckte jag det var bortkastad tid.

 • Syster yster d.y.

  För en tid sen hade jag en vänförfrågan på FB från en högt uppsatt general i USAs marin eller var det nu var men det blev nobben. Stilig uniform hade han dock 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »