Vackert så det gjorde nästan ont

Vilken underbar dag vi upplevt i byn! Sol, blå himmel och gnistraden snö, härlig frost i träden. Och inte alls så kallt, 10-12 minusgrader på dagen. Det är annat än vad Jokkmokk och Boden idag hade på förmiddagen, -27 C. Jag hade tur som missade den köldknäppen med några dagar.

Jag tog en tur runtom i byn. Gick i frusna skoterspår och på välplogade vägar. Hälsosam, hög luft och knarr under skorna. Någon hund skällde, snöskotrar körde längre ut på isen och på håll hördes hur det flisades ris till energi, i något skede. Själv eldar jag i vedspisen för fulla muggar. Nu ikväll är det -15 C och mycket mera än så behöver det inte bli.

Jag gick också en tur på isen. Den borde nu vara tillräckligt tjock för att bevandra. En pimplare satt på post längre ut mot Strömgrundet. Annars glest med folk.

Visst var det fina vyer när jag körde till Jokkmokk på fredagsmorgonen, samma sol men granarna var betydligt mera snötyngda. Men nog var det idag också mycket fint med rimfrost här hemma. Tur att jag fick/får uppleva båda naturscenerierna. Så starkt ljus att det nästan gjorde ont i ögonen, solen och snön i samspel.

Vi tittar på några bilder från idag.

Det första bilden blev inte så blå i himlen men vacker ändå.

Titta där upp till vänster är stugan min!

Ute på Fladan

Idag är det mera sällan någon som står i busskuren. Flyget högst uppe till vänster stannar inte trots att det passerar byn.

10 reaktioner till “Vackert så det gjorde nästan ont”

  1. Härliga vinterbilder! Så tacksam att vi också fick en solig, klar och vindstilla dag – med lite snö. Det hör verkligen inte till vanligheterna.

    1. Ja, man får vara tacksam åt detta så länge det varar. Och dagarna är redan betydligt längre och några veckor till är det vårmånaden mars.

  2. Åh så vackra vinterbilder – jag såg i alla fall den ljuvliga vintersolen genom kontorsfönstret! Tur att jag kan njuta av den på bild!

  3. Ack ja, dessa kommunikationer. Busskuren är igenplogad, men tydligen går det någon buss ännu då kuren inte är borttagen. Att flyget inte stannar kan jag förstå, men att det är så få tåg som stannar vid varje station är svårare att begripa. Men det problemet har du väl inte i byn?

    1. Möjligen kommer det någon ungdom snart som skall till högstadiet i Vörå och senast då borde kuren komma till användning. Tåg har vi inte sett röken av. Borde då vara ånglok men inte heller modernare järnhästar har synts till. Röken från flyget ser vi däremot dagligen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *