Upplevelser

Något av det som hänt senaste tid

För tre veckor sedan fick jag första känningen av sjukbenet och än är det inte helt bra. För 17 dagar sedan hamnade jag på akuten – tiden går fort även med långsamt framskridande – men kryckorna har jag fått kasta. Rättare sagt, sister Jane återbördade dem till Vasa centralsjukhus. Andra kan tänkas behöva dem.

Jag tar kortare promenader men är rädd för att mitt knä inte håller för längre spatserturer. Jag saknar verkligen att gå så långt jag orkar, cykla, dona på med mitt och inte hela tiden behöva tänka på hur sjukbenet skall behandlas. Kommande vecka kommer jag dock att öka sträckan varje dag. Lite mera varje dag men dock stoppa om knäet säger ifrån eller jag stiger snett.

I stället har jag kört bil även det inte har blivit längre sträckor. Bettan hade läckage från AC:n in till kupén på höger sida men det visade sig inte vara något större fel. Dräneringsslangen för kondensvattnet hade nämligen täppt till och då letade sig vattnet andra vägar. Tur att inte allt är kostsamma reparationer. I stället gick mikron sönder. Den startar inte hur jag än vrider på vredet. Jag vill minnas att jag fick den som födelsedagspresent för snart 18 år sedan så den får godkänt. Idag är 18 år lång tid för en hushållsmaskin. Även bloggkameran gav upp men det har vi redan avhandlat. Också datorn borde förnyas. Mycket som borde köpas men som fattigpensionär får man ta en sak i taget.

I lördags bevistade jag Österö skärgårdsmarknad. Tre år sedan sist på grund av coronan. Jag fick närliggande parkeringsplats så jag behövde inte gå långt och det var tur. Något större handlande blev det inte men två korvar åt jag på stående fot och så köpte jag en rökt sik till middagsbordet. Så gott! Annars strövade jag runt och pratade med folk men jag stannade inte länge på grund av värmen.

I fredags var det åter radioträff i Pörkenäs, Jakobstad. Det vanliga gänget mötte upp plus en ny bekantskap. Och så fint väder vi hade. Vi satt ute hela kvällen med behagliga vindar, nästan inga myggor och havsutsikt så långt ögat nådde. Den grillade korven med tillbehör smakade förträffligt. Radioträffen har vi hållit varje sommar, även under pandemin.

Däremot blev det inget besök när Postrodden startade på lördagsmorgonen från Björköby till Holmön på andra sidan Kvarken. Jag bedömde att det inte var lika intressant vid start som vid målgång. Tyvärr hade de dagen innan ändrat färdriktningen och därmed blev det ingen Postrodd för mig. Synd, för ett restaurerat vikingaskepp (dock inte från vikingatiden ha, ha…) skulle delta i seglatsen/rodden och det hade jag gärna velat se på sjön och på närmare håll.

Sommarens aktiviteter är på G och det finns en hel del markerat på almanackan och semesterfolket har satt sig i rörelse. Den värsta värmen ser ut att släppa kommande vecka och då blir det strax mera behagligt att vistas ute, även mitt på dagen. Hoppas nu bara att benet håller och blir mera användbart.

Hur ser din sommar ut så långt? Har du varit på aktiviteter, evenemang, träff med vänner och bekanta? Gjort någon resa eller kortare utflykt? Blivit grillad rosenröd i solen eller stungen av en geting?

Pörkenäs Jakobstad

Utsikten fredagskväll i Pörkenäs var det inget större fel på. Det brukar vara lätt att få fina bilder nere vid stranden.

Österö marknad

Tanterna och farbröderna på rad på Österö marknad lät sig väl smaka med kaffe och annat njutbart tilltugg. Kanske en och annan korg såldes?

Österö skärgårdsmarknad

En ny bod verkar ha kommit till under de två år som Österö Skärgårdsmarknad har varit inhiberad.-

2 kommentarer

 • annepauline

  Det var mycket folk på Österö marknad. Trevligt att se, nyhetens behag efter coronauppehållet.

  Visst är det som förgjort att om en sak går sönder så följer nästa, och nästa. Då vill man bli smått galen.

  Här tog äntligen värmen slut, i alla fall tillfälligt. Nu har det kommit några åsktegn och det är väldigt behövligt.

  Nu är mest de förskräckligt höga elpriserna på tapeten. Fortum är totalt nerringt, telefonköer på timmar. Inte hjälper det att ringa Fortum, inget annat elbolag heller för den delen, lika dyr är och förblir elen ändå. Det kommer att bli kris i vinter, den saken är klar. Folk får en hjärtinfarkt när de öppnar upp sin elräkning.

  Ja, du får nog träna upp sjukbenet i försiktig takt, tänk, Urkult närmar sig!

  • Per

   Jag skulle säga att det var lagom mycket folk på Österö marknad, inte så man behövde trängas men inte heller glest mellan själarna.
   Här kom det regn en kväll, 14 mm, det är allt på flera veckor tror jag. Torrt som snus i markerna.
   Precis, det är dit jag vill nå, att benet är bra till Urkult för då blir mycket gående. Det finns en hel del backar, berg och trappor att nyttja om man vill ner till älven, Ångermanälven. Och det vill man ju…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »