Allehanda

Bra och billigt…

…hör i allmänhet inte ihop. Den minnesgoda läsaren av denna blogg kommer kanske ihåg ett inlägg från juni där jag rapporterade om ett inköp av ny kontorsstol till datorhörnan. Den gamla trotjänaren hade rasat ihop och fick respass. Den nya var bekväm att sitta i och billig, bara 69,95 europenningar efter kraftig rabatt. Kan det va nåt, så billigt? Idag vet jag svaret: Nej! Tidigare i veckan gick ena armstödet sönder med en smäll och dagen efter det andra varvid ryggstödet lossnade helt. Annat var kanske inte att vänta men nog hade jag ändå trott att stolen skulle hålla längre än tre månader. Åter slit och släng.

Utan kontorsstol klarar jag mig inte och efter snabb research på nätet hittade jag en lämplig stol i provinshuvudstaden till priset av 299 euro. Ett besök gjordes också hos grannfiman där det fanns flera kontorsstolar och den som passat mig bäst kostade över 400 euro vilket var något mera än jag tänkt mig. Det fick bli stolen Sky hos Asko i Stenhaga.

Tilläggas bör att jag fick bra svenskspråkig service på båda ställena, Lähdesmäki och Asko. I allmänhet får man det i Vasa även om yngre expediter ibland talar dålig eller ingen svenska alls. Det viktiga är dock att de visar god vilja och försöker så gott det går, det betyder mycket. Och ibland kan de mera än vad de själva tror, konstigt nog. Själv håller jag mig till svenska språket, det är ju jag som är kund. Ibland behövs en mix av svensk och finska, någon gång engelska, men det brukar ordna sig.

Den nya stolen gick också betydligt lättare att montera även om sista skruven var lite knepig att få på plats. Det behövdes inte så många fulord denna gång så nu sitter jag här bekvämt och knappat fram ett blogginlägg till. Vi får hoppas att denna håller längre än tre månader; jag siktar på minst tre år.

Hur sitter du när du knappar på din dator eller surfar runt? Vid köksbordet, i välinredd datorhörna men bekväm kontorsstol eller i soffan? Eller hänger den med lite över allt om den är bärbar?

Höstfärger

Titta så fint hösten har anlänt även om det är ruskväder idag. Nu kommer de fina höstfärgerna även om de inte är lika fina som i fjällen. Det blev förresten ingen fjällresa i Norrland denna höst utan en något kortare tripp får ersätta. Minns ni förresten vad som hände detta datum (17 september) för två år sedan? Jo, stormen Aila drog fram över Österbotten och välte massor med träd, än ligger rotvältor kvar i skogarna runt om. Ett förfärligt blåsande. Hoppas att vi slipper det i år!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »