Livet på landet

En sorglig händelse som blev till ett tips

Ibland kan det bli bloggtorka, inget att skriva om, men så plötsligt dyker något upp, en tanke, en händelse eller ett minne. Denna gång en nyhetsartikel i Västerbotten-Kuriren som rapporterar om att en ladugård i Robertsfors norr om Umeå som brunnit ned under natten med ett 50-tal djur av olika slag som blev innebrända. Verkligen sorgligt och otrevligt. Husfolket låg och sov och visste inget förrän räddningstjänsten knackade på och då var det för sent. Hela ladugården brann ned.

I artikeln framkom det också att paret har en YouTube-kanal där de berättar om gården, vardagen och det som händer. Många videor att fördjupa sig i, lagom långa och ganska intressanta. Synd att det slutade så här. Eller… blir det så? Det vet jag inte, fortsätter de eller hur blir det? Jag anmälde mig som prenumerant därför att jag tycker deras koncept är bra, de verkar trevliga och förtjänar verkligen att kunna starta på nytt. Vi får se om de orkar. Som tur är skadades inte boningshuset.

Detta inlägg är ett tips till en gårds-vlogg i Norrland med allt vad det innebär. Skulle de inte fortsätta, hoppas ändå, så finns det mycket att söka bland och titta.


Tarva gård – YouTube

Bonden Nicklas Tarvainen efter ladugårdsbranden: ”Det är jättejobbigt” – SvT Västerbotten

Ingen lämplig bild ur mitt eget förråd utan det får bli en skärmdump från en av Västerbottens-Kurirens artiklar, idag 8 febr.

2 kommentarer

  • Per

   Att ni saktar in och måste samla er inför framtiden är helt förståeligt, hur den än blir. Det är en process med olika skeenden, både mentalt och praktiskt, som tar sin tid men livet går vidare. jag kommer att utforska er YouTube-kanal, jag saknar inte material, det tar sin tid, men ser fram emot att ni åter får vind i seglen.
   Din blogg är också intressant och kanske med sitt format lättare att uppdatera.
   Jag får önska er styrka och tro på framtiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »