Allehanda

13 år

Idag har det varit Första Maj, en högtid som jag inte firar nämnvärt. Inte heller valborgsmässoaftonen gör något större intryck på mig. Fast mjöd och munkar vore gott, något jag dock inte införskaffat. Ett tag funderade jag på att åka in till provinshuvudstaden för att titta på veteran- och jenkkibilar men i stället blev det cykling.

Cykeln plockades fram, dammades av och däcken fick påfyllning av luft, sedan bar det i väg till villan. Vädret var soligt och fint och inte vara det mycket motvind heller. 13 km tur och retur, en nätt start på cykelsäsongen. Ifjol cyklade jag ovanligt lite, bara 50 km. Det berodde på mitt högra kraschade knä inte tålde att trampa längre sträckor. Överhuvudtaget spökade höger knä och höft hela sommaren och långt in på hösten men nu är jag åter i skick. Det känns lätt att gå och cyklingen rullade på, även i uppförsbackar.

Vid villan låg fortfarande isen kvar men på sina ställen såg jag att isen lämnat och vattnet glittrade starkt i solljuset. Men snön är borta. Hemma på gården finns ännu lite snö kvar men det kan nog snabbt försvinna.

13 år, ja vad då? Jo denna blogg har existerat i hela 13 år under några olika namn. Den första maj 2010 skrev jag första inlägget. Men före det hade jag på en annan bloggportal bloggat i närmare 2 år så totalt har jag bloggat ungefär 15 år. Tiden går och massor med text och bilder finns. Hela 2400 inlägg har jag skrivit på denna blogg, detta blir nummer 2401. Många bilder har det också blivit, i detta nu 8615 bilder.

Jag funderar på att eventuellt avsluta bloggandet. Risken finns att jag upprepar mig och mitt utrymme på webbhotellet krymper. Då blir det att ta ett annat paket med mera utrymme men också betydligt dyrare. Ännu finns 16 % kvar men vi får se var det landar. Jag är en skrivande människa men det finns kanske andra former. Vi får se, vi får se. Fotograferandet det kommer jag helt säkert att fortsätta med, där har jag Facebook och Instagram att publicera på. Men än rullar det på som vanligt.

Cykeltur till Skaget

Sister Jane och hennes man bygger ny villa alldeles nära min villa och naturligtvis rullade jag ned för att se om allt var i ordning, och det var det. Det var hon som inspirerade mig till säsongens första cykeltur, hon ville veta hur vägen är dit ut. Jodå, helt ok, menföret är i det närmaste helt borta.

Vårisen utanför min villa

Bra väglag men än ligger rutten is utanför min villa. Inget direkt man vill testa att gå på.  På andra stället är det öppet vatten men Kalotfjärden längst bort i bild är ännu istäckt.

4 kommentarer

 • annepauline

  2401 blogginlägg och nästan 9000 bilder! DET är imponerande! Jag ramlade in på din blogg när jag såg dina bilder någonstans. Sedan tänkte jag, oj, han bor i Oxkangar, han kanske vet något om min gamla barndoms brevvän som bodde där. Ja, det visste du ju. Jag tyckte att din blogg var så trevlig och intressant så jag fortsatte att titta in och läsa och kommentera av bara farten. Din blogg är den enda jag läser. Jag läste några bloggar på bloggen.fi tiden. Då fanns det bloggar som var rätt roliga att läsa. Det här med Twitter och Instagram förstår jag mig inte på, inte alls. Jag hoppas verkligen att du fortsätter blogga. Du tycks ha oändligt med material att skriva om.

  Här blev det en regnig och kylslagen första maj. 4 plusgrader och duggregn även idag. Grönskan stannade upp lite och fåglarna verkar sitta och småfrysa. Man har lovat en väldigt varm sommar, blir det så så får man väl hålla sig ifrån att gnälla över att det är kyligt nu.

 • annepauline

  Ojsan, har jag skrivit över 1000 kommentarer! Det är lite imponerande det också. Jag hade ingen aning att det blivit så många. Ett bevis på att i alla fall jag tycker att din blogg och dina inlägg är bra. Det tror jag att många tycker men många bara läser utan att skriva någon kommentar.

  Intressant att titta på bilderna i länken som du bifogat. Mycket känner jag igen. Jag har tittat på en liten del av bilderna, ska strax fortsätta, roligt att se bilder från den tiden.

  • Per

   Jo då, redan 2012 kom det en och annan kommentar. Det är rätt många bilder att tröska genom så jag tar lite då och då. Ibland dyker det upp någon riktigt intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »