Allehanda

Radio Garden

Dagligen lyssnar jag på radio via Internet. Mest på morgonen innan jag åker till jobbet. Vaken på P4 Västerbotten sänds då och är sällskap medan jag äter en tidig frukost. En annan kanal är P2 Världen som spelar nonstop världsmusik. Mycket bra musikkanal enligt mitt tycke.

Nu har det också dykt upp en annorlunda radioportal där man kan lyssna på radiokanaler över hela världen. Mycket bra ljudkvalité! Långt ifrån alla är med men tillräckligt många för att göra den intressant. Den märkliga med denna site är att den är utformad som ett jordklot att snurra på och zooma in. Gröna prickar av olika storlek indikerar antalet stationer per prick. Bara att klicka på och lyssna eller välja bland flera olika stationer från samma stad.

I länken som jag förmedlar finns Radio Os från södra Norge inställd men det går som sagt att välja vilken annan station man vill. Radio Os sänder lättsam musik av varierande sort. Jag skulle tro att det passar de flesta medelålders att lyssna på denna station. Bra att också få träna örat lite grann att lyssna på norskan. Jag upptäckte att jag måste koncentera mig mera när jag lyssnar på norskan än när jag lyssnar på danskan. Dags alltså att aktivera norskan lite mera! Radio Os är en lokal station vilket gör den mera intressant att lyssna på.

Man bör inte ha den allra långsammaste anslutningen för att snurra på globen!

Radio Os och mycket mera finns på Radio Garden. Varsågod!

uppsala-2016-12-18-014
Det får bli en bild till från Uppsala. Här var det laddat uppe på slottsbacken. Universitetsbyggnaden till vänster och medan domkyrkan ligger i skottlinjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »