Allehanda

Drömmen om Urkult

Juhuuu… Nu är det bara två veckor kvar tills jag lättar ankar och åker till Urkult! Som jag längtat och väntat ett helt år!

Sistlidna natt hade jag en dröm om Urkult. Jag kom dit, även om jag inte kände igen Näsåker och stället, så var det Urkult. Jag sökte en tältplats och hittade en som jag tyckte var bra; på ett fält nära en skog och med en liten väg alldeles nära. Fint, här campar jag. Jag slängde min tältpåse på marken och började greja för att få upp tältet. Då kom plötsligt någon och hjälpte till samtidigt som ett annat tält restes alldeles bredvid och det blev som ett enda stort tält. Där skulle det också sova andra människor som jag inte kände. Konstigt. Jag kom att tänka på min dator, var fanns den i allt det nya? Någon låg redan och sov i min del av tältet.

Nästa scen var inne på festplatsen där jag gick omkring. Vid ett bord satt några av mina nya vänner och jag slog mig ned. Då kom en liten flicka fram till mig och sträckte upp armarna och ville bli lyft upp i famnen, vilket jag gjorde. När hon väl satt i famnen blev hon stor och en fullvuxen kvinna. Liksom en ballong som blåstes upp. Därtill blev hon alldeles lös i konsistensen och ville glida ned på marken. Plötsligt fanns mina händer under hennes t-shirt och det enda jag fick tag i för att hon inte skulle glida mig ur famnen var hennes bröst som jag i farten grabbade tag i för att hejda raset.  Oj, oj, detta är inte ok, tänkte jag och där slutar också drömmen. Vad kan den drömmen betyda? – Ha, ha så tokigt man kan drömma.

Hur som helst, det närmar sig och om två veckor åker jag över Kvarken med Wasa Express för att uppleva sommarens, jag kanske årets, största och bästa händelse: Urkult!

I vintras laddade jag upp en video på Tuben som jag sammanställt från flera år på Urkult: Dancing people of Urkult. Den visar folk som dansar och har kul, som lever sig in musiken och stämningen. Just så som Urkult är utan stök och bråk men med glädje och fest.


Urkult

 

[youtube=https://youtu.be/etZDQyAbnzU]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.