Allehanda

Besök i syd

Julkorten är skickade och jag har själv fått ett par. Grannen, fåraheden i syd, har gjort ett A4-kort som berättar om årets händelser på deras gård. Där passerar revy katter, får, höns och pojkarna tillsammans med nybygget: fårhuset. Hunden Giisa syns inte alls på julhälsningen men hörs desto mera när hon upptäcker mig när jag kommer längs stigen genom skogsdungen.

I skymningen besökte jag dem medan husbonden strödde kalk i fårhagarna. Förberedelser inför kommande säsong. Den nya tuppen gol, i övrigt var allt fridfullt på gårdstunet. Det är något speciellt att avsluta dagens arbete och aktiviteter i skymningen, prata med grannar, fundera och planera, njuta av tystnaden, känna att dagens arbete är förbi. Inomhus väntar eldning i spisen och ökad värme i muren, kvällste medan radion som spelar jazz och blues i bakgrunden.

Snart är det jul, en vecka kvar till julaftonen. Sedan kan vi åter följa ljusets återvändande. En härlig tid väntar!

Så här såg det ut vid byhamnen för några dagar sedan. Inget vinterfiske utanför bryggorna i år vid juletid.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.