Allehanda

Videon från Urkult 2016

Även senaste Urkult spelade jag in en del videos även om det inte alls blev lika mycket som 2015. Jag hade problem med fokuseringen på kameran och till slut blev jag så less att jag helt avstod från att filma. Något från varje dag jag fick jag skapligt med men mycket avstod jag från att filma. Vad problemet var vet jag inte än idag men när jag filmat tidigare i höst har jag inte märkt något av detta så det kanske löste sig av sig självt. Kanske någon inställning jag missat eller så hade kameran eller objektivet en dålig period.

Jag hade också med mig min lilla GoPro-kamera men även den fick ett fel under Urkult. Den gick nämligen inte att stänga av. Så fort jag stängde av den, startade den på nytt. Detta drog naturligtvis batteri och var inte alls kul. Kanske det var meningen att jag inte skulle filma så mycket senaste Urkult utan mera lyssna på musiken och umgås med de som kom i min väg?

Nåja, här kommer årets upplaga av Urkult 2016 för er som inte sett den på Facebook där jag lade upp den senaste helg. Hör ni vad killen i vitt ( 1 minut in i filmen) säger när han stiger av tåget?

[youtube=https://youtu.be/FElbfesCXoM]

2 kommentarer

 • Wesber

  Har tittat på filmen men jag hör inte att killen i vitt säger någonting alls. Är det han i helvitt och skägg du menar? Längtar till sommaren när jag ser hur lättklädda alla kan gå. Hur är det på myggfronten där på Urkult, blir man uppäten utan myggsprej? Är det i en liten by dom håller till och vilken stad i Norrland ligger närmast? Får åka förbi och ta sig en titt någon sommar om man åker norröver.

  • PJ

   Hör du inte? Jo, han säger ”frihet” med lite darr på stämman. Japp, det är han i helvitt och skägg.
   På myggfronten är det mycket bra. Jag har varit där 4 gånger och inte nämnvärt besvärats av mygg. Även om jag haft myggspray med så har jag inte använt det en enda gång. Sister R-M och hennes man var med en gång och inte heller de klagade på myggen.

   Ja, det är ett mindre samhälle i Västernorrland men där finns två matvaruaffärer, hotell, camping och skola så helt liten är den inte. Byn heter Näsåker och närmaste stad är Sollefteå. Sväng av från E4:an vid Högakusten bron och följ Ångermanälven ca. 10 mil (väg 90). Passa på och åk ”turistvägen”, en mindre väg som går nära älven en bit förbi Sollefteå. Byn är mest känd för Urkult och hällristningarna nere vid Nämforsen som också är sevärd. Som kuriosa kan jag berätta att invid kyrkan så ligger ett par Oxkangarbor begravda, Jakob och Maria, som flyttade hit på 1860-talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »