Resor

Tänk om

Ofattbara 12 miljoner finns i potten denna kväll när Lottodragningen sker i republiken. Tänk om, är det nog många som funderar en sådan kväll. Någonstans har jag läst att det är större chans att bli överkörd två gånger på samma övergångsställe än att får 7 rätt på Lotto. Jag vet inte om det stämmer för då borde ändå rätt många i detta land råka ut för detta. Det är ju trots allt en och annan som faktiskt prickat in 7 rätt. Det kan också vara så att det räknas bara på en rad, de flesta tippar väl ändå flera än en rad.

Jag kom att fundera på hur mycket man i verkligheten ökar sina chanser genom att tippa någon rad extra när det är storpott. T.ex. om jag normalt tippar fem rader och jag ökar det till tio rader en sådan kväll som denna. Är det alls någon ökning av chansen med tanke på hur enormt svårt det är att pricka in dessa förbenade små tal? Matematisk ja, men i praktiken.

Istället för att drömma om Lottomiljoner så får jag ställa klockan på väckning till i morgon bitti. Saltgruvan kallar och en låååång höst väntar. Drömma kan man nog, men mera realistiskt, t.ex. om en resa någonstans. Själv har jag något i tankarna, få se vart det bär av. Det är alltid lättare när man har något att se fram emot, samtidigt som man också skall leva i nuet. Bästa kombinationen av att leva i nuet och att se fram emot en resa är att beställa resan nu.

Hoppla, sakta i backarna! Själva planerandet av resan är också ett nöje när man väl bestämt sig. Tänk om jag skulle resa till….

En gammal man satt på en soffa på Möllevångstorget i Malmö. Vad funderade han på? Hade han några ”Tänk om”
Svarta tavlan på Malmöfestivalen innan den blev fullklottrad. På baksidan fanns en världskarta och naturligtvis prickade jag in byn med ett tydligt kryss.
Så här trevligt såg det ut i ett av de större tälten på festivalen innan det fylldes med folk.
Bye, bye Malmö för denna gång!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »