Allehanda

Du har ett kaffepaket i häcken

På eftermiddagen hämtade jag gamla moster. Helst hade hon kört själv men med tanke på trafiksäkerheten var det bäst att jag hämtade henne till dagens fest. Hon är långt över 80 år fyllda och har lagt körkortet på hyllan, men viljan finns kvar. Ett stort potatisland har hon satt de senaste dagarna.  Jag lovades ett kok nypotatis när den dagen gryr. Jag säger bara: Mums!

En nybakad kock och en förskolelärare firade sina examina gemensamt, systrar som de är. Sister Jane upplät sin boning för festen, moder som hon är till festföremålen. Trångt blev det när alla anlände punktligt. Fint hade det varit med lite ”mañana”. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum, som den gamla ramsan lyder.

Själv svävade jag omkring med min Ixus och tog en och annan bild. Samlade ihop disk från borden, konverserade och åt en stor bit smörgåstårta. Jag säger för andra gången Mums i detta inlägg.

Ett par gäster anlände sent vilket vi alla var tacksamma för. Festen drog därvid ut på tiden ytterligen ett par timmar. Sister Jane, från Lyckliga Staden, med gemål (usch, nu blir det rörigt med två Sister Jane) anlände ett par timmar försenade. De hade hämtat en hundvalp långt uppe i nordost vilken torde bli familjens mittpunkt. Valpen gjorde entré och blev genast kvällens höjdare. Vem kan motstå en hundvalp på åtta veckor? Speciellt som den är svart/vit och har ett så sofistikerat rasnamn att inte ens jag kan uttala det. Nelly är valpens personliga namn.

Ett annat par som anlände sent behagade parkera sitt fordon på mitt tun. Det har jag inget emot, närbelägen som jag är till Sister Jane. De lade märke till en ovanlig sak när de skred fram till festplatsen. I den fula granhäck som skyddar mitt hus och hem mot nordanvinden finns ett kaffepaket. Detta faktum kom fram i den inledande konversationen.
– Du har ett kaffepaket i häcken, sade frun i familjen när hon hälsade på mig.

Jodå, det finns ett kaffepaket i häcken. Det visar utgånget datum 2005 eller något sådant. Den minnesgoda läsaren av denna blogg har säkert lagt märke till att jag är en flitig tedrickare.     Grönt te är min favorit. Därför, när detta kaffepaket dök upp vid en utökad städning, hamnade det i granhäcken omedelbums. Varför vet jag inte men jag har väntat på kommentaren i flera år: ”Du har ett kaffepaket i häcken?”  – Kanske är det en protest mot det massiva kaffedrickandet som präglar republiken, kanske är det bara ren lathet att föra denna miljöbov till sin rätta slutstation. Nu hukar jag mig för kommentarer från kaffedrickandets vänner.

Blå stol med väntande snäckor.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *