Allehanda

Norrsken, nada

Jag har ikväll varit ute på tunet flera gånger för att om möjligt få se norrskenet. Men icke! Det är länge sedan jag senast seåg norrsken och än längre tillbaka som jag kunnat fånga detta naturens fenomen på bild. Tyvärr får jag även denna kväll gå in med oförrättat ärende. Möjligen kan ett vitt sken i norr vara norrsken men definitivt inget att fotografera.

Tidigare idag var jag på en tur med sparkstöttingen genom byn. Fint före! Då fick jag några bilder men de är mera jordnära än norrsken.

oxkangar juldagen 2014
Här en bild från solnedgången vid Byholmen tidigare idag.

4 kommentarer

 • annepauline

  God fortsättning på helgerna!
  I min barndom och ungdom bodde jag en bit utanför Vasa och vi såg på den tiden rätt ofta norrsken. Det är förunderligt vackert. Oftast var de grönt eller gult sken, kanske lila. Vid något enstaka tillfälle rött. Hur kommer det sig att man inte ser norrsken där nu? Eller händer det att du ser riktigt praktfullt norrsken?

  • PJ

   Tack det samma!
   Visst norrsken är ett av naturens vackraste fenomen. Kan vara väldigt färgrikt.
   Jo, det förekommer att jag ser norrsken men inte så ofta att det är starka färger. En annan sak är att jag inte tidigare jagat norrsken men nu i vinter skulle jag vilja ha några fina bilder på norrsken. Därför är jag mera aktiv och följer läget på ett par olika appar i telefonen plus följande site på Internet: http://www.aurora-service.eu/aurora-forecast/

   Just ikväll borde det teoretiskt vara ett fint norrsken men nu är det mer eller mindre mulet plus att månen är halv vilket ger motljus.En annan sak som inverkar negativt är väg- och gatubelysning. Men håller jag kollar jag prognoserna borde jag nog få tillfälle att fotografera norrsken i vinter.

  • PJ

   Gott Nytt År även till dig!
   Här tror jag inte det blir speciellt mycket smällande. Det blir nog lilla lugna skulle jag tro. Om nu inte någon av grannarna får något för sig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »