Allehanda

Funderingar kring detta med mobiltelefon

Jag borde bli lite mera social, åtminstone per telefon. Idag fick jag min räkning för mobiltelefonen via epost, inte alls så dumt med det. Av de 500 minuter taltid i månaden jag som jag har, så har jag använt 28 minuter. 100 SMS får jag skicka utan att betala extra, jag har skickat 11.

Jag borde alltså sitta mera än 8 timmar i telefonen per månad för att fylla min kvot och det finner jag svårt. Vad i hela fridens namn skall jag då prata om?

I Saltgruvan är jag också mycket kort i telefonen. Jag ser ju vem som ringer och varför skall man då flera gånger om dagen svara med hej och en massa inledningsfraser som ändå ingenting betyder. Sak samma när jag ringer någon så går jag rakt på sak utan formaliteter. Kan kanske uppfattas som lite oartigt men så är det inte menat. Jodå, God Morgon låter jag nog gå fram i dagens första samtal, det tycker jag hör till men sedan är det fullt ös.

Jag är kanske lite gammalmodig när det gäller telefon. Förr i välden var det kostsamt att ringa och då lyfte man inte luren i onödan. Det är kanske det som sitter i ännu? Idag är det ingen som frågar vad det kostar, alla ringer vad de behöver och lite till. – Jo, åker man utrikes gäller det att inte prata för mycket med sitt vanliga abonnemang för då återgår vi till våra lokala taxor för kanske 30 år sedan. För att inte tala om att använda Internet via telefonabonnemanget i utlandet. Då kan man bli långfattig. När skall det bli slut på detta ocker från mobiloperatörernas sida runt om i världen?

syrenknoppar
Nämen titta, är det inte knoppar på syrénbusken. Nu är de allt för tidigt ute, fy vad skall frysa ännu. Men ack så vackra de är om ett halvår eller så. – Ikväll är det – 7 grader ute, så kallt har vi inte haft tidigare i höst.

 

2 kommentarer

  • kicki

    Så är det med mig också. Korta och få samtal – utom med min dotter. Med henne pratar jag nästan dagligen sisådär 30 minuter, men det är en annan sak mor och dotter emellan.
    Du har rätt i att man i vår barndom var återhållsam med telefonerandet och tänkte mest på kostnaden. Kanske ha räven vi anammat den vanan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *