Allehanda

Uppiggande sittning

Jag var idag på ett seminarium i Ebbas stad där det hölls föredrag om nyttan och bruket av Lean samt om hur man använder språket i förändringsprocesser i ett företag. Intressanta föredrag men kanske inte så mycket nytt eftersom jag redan är Lean-frälst.

Den stora behållningen var ändå den kick man får när man hör skickliga föredragshållare framföra ett budskap som man anammar. Man blir liksom upplivad, får en nystart, diskussionslysten. Fattas bara att man klappar händerna för ett da capo på scen. Nåja, det var att ta i men att man får (fortsatt) entusiasm och intresse för ett ämne är helt klart.

Samma brukar hända i samband med den årliga sommarträffen tillsammans med likasinnade gelikar i närheten av samma stad. Så pigg man är trots att man kör hem mitt i natten. I sammanhanget kommer jag också att tänka på Olof Röhlanders föredrag i Den lyckliga staden ifjol som svåger och jag besökte tillsammans. Samma reaktion, en kick, en positiv känsla. Ett intressant fenomen, detta med föreläsare och talare som kan intressera för de mest olika ämnen.

Som ett brev på posten fick jag idag reklam för en föreläsningsserie som brukar hållas i Den lyckliga staden på torsdagskvällarna. Nykarleby Arbis öppnar åter denna höst portarna för intresserade åhörare när de kallar in olika föredragshållare. Flera föredrag intresserar, som t.ex.
Med ett steg i taget kommer man långt – som handlar om pilgrimsvandring till Santiago de Compostela.
Konsten att lyckas med det omöjliga – Stina Lundberg Dabrowski
Nicaragua – unikt och originellt – volontärerna från Nicaragua i vintras.
Att överlista Jante – om konsten att lyfta sig själv och andra

Förhoppningsvis skall jag komma iväg på åtminstone någon av dessa föreläsningar.

campus allegro
Gammalt och nytt i Campus Allegro
campus allegro2
Första gången jag besökte Campus Allegro

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »