Mina Norrlandsbilder 2015

Så är jag äntligen klar med att ordna, redigera och ladda upp mina foton från bilfärden genom en del av Norrland i början av augusti. De finns nu i en katalog på min Flickr-sida.

https://www.flickr.com/photos/8114206@N07/albums/72157657586725486 

Uppe till höger ser ni denna lilla knapp knapp. Klicka på den så får ni se bilderna i slidshow och stort format. Ni går tillbaka med ESC-knappen på tangentbordet. Eller så klickar ni direkt på första bilden och stegar er fram med pilen till höger eller piltangent på tangentbordet. Bildspelet går att pausa och starta igen med ett mellanslag.

Vill ni veta var bilderna är tagna så finns oftast vägledning i filnamnet.

Färden gick från Örnsköldsvik via Bredbyn, Skalmsjö, Myckelgensjö, Omsjö, Näsåker (där upphåll gjordes 3 dygn), Junsele, Backe, Hoting, Norråker, Bågede, södra sidan av Ströms Vattudal till Gäddede. Sedan fortsatte jag via Jormvattnet, över Stekenjokk till Klimpfjäll. Därifrån via Saxnäs, Vilhelmina, Åsele (Östernoret och Sörnoret) till Lycksele. Från Lycksele väg 365 norrut till Rusksele och väg 363 mot Vindeln. Från Vindeln via Tvärålund till E12:an för vidare färd via Vännes och Umeå för att till sist landa i Holmsund för färjetransport över Kvarken.

Kanske någon är intresserad av rutten men mest är beskrivningen till för mig själv. Jag har tidigare kört i samma område men att så här efteråt minnas exakt hur jag körde är inte lätt. Nu tänkte vara klokare och gör därför denna lista.

Ångermanälven
Detta är en bild som inte kom med i katalogen men som jag ändå tycker är fin. Ångermanälven vid väg 90 mellan Vilhelmina och Åsele.
Annonser

6 reaktioner till “Mina Norrlandsbilder 2015”

 1. Åh, vad vi har det fint! Lätt att glömma bort, eller ta för givet, när man har det så nära. Väldigt fina bilder!

  Gilla

 2. Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen: Vilka otroligt fina bilder från en otroligt vacker trakt. Du behöver inga fotokurser, du tar så himla fina bilder i alla fall. ( Fast du kanske får lite extra tips och trix hur du kan hantera kameran. )

  Gilla

  1. Tack, så roligt att du gillar bilderna! Åjo, nog lär jag mig alltid någonting, kanske en hel del t.o.m. Annars blev jag nog lite besviken på kursen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.