Allehanda

Mina Norrlandsbilder 2015

Så är jag äntligen klar med att ordna, redigera och ladda upp mina foton från bilfärden genom en del av Norrland i början av augusti. De finns nu i en katalog på min Flickr-sida.

https://www.flickr.com/photos/8114206@N07/albums/72157657586725486 

Uppe till höger ser ni denna lilla knapp knapp. Klicka på den så får ni se bilderna i slidshow och stort format. Ni går tillbaka med ESC-knappen på tangentbordet. Eller så klickar ni direkt på första bilden och stegar er fram med pilen till höger eller piltangent på tangentbordet. Bildspelet går att pausa och starta igen med ett mellanslag.

Vill ni veta var bilderna är tagna så finns oftast vägledning i filnamnet.

Färden gick från Örnsköldsvik via Bredbyn, Skalmsjö, Myckelgensjö, Omsjö, Näsåker (där upphåll gjordes 3 dygn), Junsele, Backe, Hoting, Norråker, Bågede, södra sidan av Ströms Vattudal till Gäddede. Sedan fortsatte jag via Jormvattnet, över Stekenjokk till Klimpfjäll. Därifrån via Saxnäs, Vilhelmina, Åsele (Östernoret och Sörnoret) till Lycksele. Från Lycksele väg 365 norrut till Rusksele och väg 363 mot Vindeln. Från Vindeln via Tvärålund till E12:an för vidare färd via Vännes och Umeå för att till sist landa i Holmsund för färjetransport över Kvarken.

Kanske någon är intresserad av rutten men mest är beskrivningen till för mig själv. Jag har tidigare kört i samma område men att så här efteråt minnas exakt hur jag körde är inte lätt. Nu tänkte vara klokare och gör därför denna lista.

Ångermanälven
Detta är en bild som inte kom med i katalogen men som jag ändå tycker är fin. Ångermanälven vid väg 90 mellan Vilhelmina och Åsele.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »