Allehanda

En ny musikalisk bekantskap för mig – Irina Björklund

Det ser ut att bli fler besök på Ritz denna höst. Jag bläddrade genom deras utbud och fastnade för en för mig obekant artist, nämligen Irina Björklund. Jag vet inte mycket om henne mera än att hon är född i Danderyd, också verksam i Finland, sedan 1999 bosatt i Los Angeles och nu i Frankrike. Skådespelerska, sångerska. Spelar också på såg. En mångsidig människa.

Antagligen är hon stor och känd men jag kan inte känna till alla fina artister och tänk så glad jag blev av att hitta något nytt med anknytning till republiken. Är det lite skämmit att inte känna till henne? Nåja, 28 november kommer hon till Ritz och då får jag ta skadan igen.

I en intervju från 2014 på Yle 5 får vi en närmare inblick i vem denna till synes varma och härliga människa är. Se den gärna! Annars finns en spellista i nedstående YouTube-länk. Härligt avslappnande musik, mestadels på franska.

Irina Björklund gör finsk musik på franska.
”Nu spottade jag dig i ansiktet” – ha, ha

[youtube=https://youtu.be/vwSxU7ySkhE?list=PLUiJFkOU0WKWUAtdxQL-Itge_UHyk19tV]

0 kommentarer

    • PJ

      Jag tittar nästan ingen inhemsk TV alls eftersom min TV-antenn fortfarande kaputt. En del vid nätet men det är utvalda program. Jo, spansk och tysk satellit-TV tittar jag regelbundet för att hålla språken vid liv. Som övning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »