Allehanda

Pengar, videoband och döden

Idag kom elräkningen. Utjämningsfaktura stod det på den och den brukar bli saftig. Men si, denna gång var den mycket behaglig. 0 (zero) euros skall jag betala, d.v.s. ingenting. Min uppskattade förbrukning under året stämde nästan precis med den verkliga. 88 cent skilde. Det blir man glad åt.

Ännu bättre är att det är lön imorgon och den andra december dimper skatteåterbäringen ned. Jippii! Kan det bli bättre, jag vet knappt vad jag skall göra av alla pengarna. – Lugn! Hål finns nog att stoppa i och i slutändan får vi inget med oss dit vi går.

Något har jag redan spenderat. Jag beställde nämligen senaste helg en videobandspelare med möjlighet till inspelning till DVD-skiva. Jag har nämligen ett antal videokassetter som jag inte gärna vill förlora innehållet av. Alternativet är då att kopiera dessa band till DVD-skivor. Det kan denna apparat. Jag har julhelgen räddad.

På tal om att vi inget får med oss dit vi går; jag fick två dödsbud senaste weekend. Gamla faster på 96 år gick bort i fredags och på söndagsmorgonen avled en gammal arbetskamrat. Hon blev 83, också en aktningsvärd ålder. Vem blir den tredje? – Faster var en riktig krutgumma. Hon bodde ensam i sitt hus ännu i början av hösten men flyttade till en pensionärslägenhet för att få det lite lättare på gamla dar. Dagarna i nya bostaden blev inte många innan hon åter flyttade.

Pengar betyder inget när sorgebud kommer men minnen på bilder och videoband kan vara ack så värdefulla och kära efter att släkt och vänner gått bort. Filma mera, tag tusen bilder!

Detta är inte floden Styx men väl bron som leder vägen till vår hemby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »