Allehanda

Söta öde vad jag läser

Äntligen en ny kille i tjejernas sandlåda.

Jag brukar dagligen kolla ett tiotal bloggar. Alla uppdateras inte varje dag så den kollen går snabbt. Ett par gånger per vecka brukar jag fördjupa mig och se vad som finns nytt på ytterligare ett antal bloggar och även göra strandhugg på för mig helt nya bloggar.

De flesta bloggar jag läser är skrivna av tjejer. En och annan karlskribent finns också i min blogglista men de uppdaterar i allmänhet inte så ofta varför procenten bloggläsande på manssidan inte är så hög. Synd, men bloggandet domineras av tjejer, så är det bara. Min favoritblogg är Jonna Jinton men flera andra har också hög klass enligt mitt tycke. Många tjejer skriver specialiserat om mode, inredning, smink, träning, familjeliv, ämnen som inte står mig nära, därför läser jag sällan sådana bloggar. De bloggar jag läser skall ha en mera allmän inriktning, lite av varje, gärna handla om natur, landsbygd, resor, foto, alternativ livsstil. De skall ha bra språklig behandling, gärna lite humor nu som då och kännas äkta. Fina bilder står också högt i kurs hos mig. Och, viktigt, de bör uppdateras flera gånger i veckan eller efter ett regelbundet schema!

Nåja, slinker det med lite av tjejernas favoritämnen mode, familjeliv och dylikt går det an om det i övrigt är bra skrivet och har snygga bilder. T.ex. följer jag en blogg som heter ”Felicias mode”. Hon är från Österbotten men studerar i Umeå och jag tycker att det är kul att följa med hur hon klarar sig på andra sidan pölen. Mode ja, men annars ett rätt varierat innehåll. I allmänhet har hon också fina bilder.

Trots att jag mest läser tjejbloggar är två av de bästa bloggar jag läst skrivna av män. De är dock för ett antal år sedan nedlagda. Tyvärr.

Det var därför kul när jag upptäckte en intressant blogg som nyligen startat och som är skriven av en kille. Uppdateras varje dag kl. 08 och har den egenheten att den skall skrivas på högst 30 minuter. Inga bilder så långt på den bloggen men texten och innehållet uppväger klart att bilder saknas.

Det är ingen mindre än Mattias Björkas som är medlem i Vasas Flora och Fauna som skriver denna blogg med namnet ”Söta öde”. Lättläst och med varierat innehåll, nutid och minnen. Att jag dessutom gillar musiken han spelar gör inte saken sämre.

2016-10-29-skogen-035
Höstligt blad som ett bland många andra fann min gunst.

6 kommentarer

  • PJ

   Ja, de har du rätt i. Ett sätt att hitta bloggar är att följa upp den som skrivit en kommentar i en blogg man gillar och se om där finns något intressant bakom. Några bloggar som jag följer har jag hittat på det sättet.

 • raniamaria

  Jag följer inte en endaste blogg skriven av en kille. Följde en manlig modeblogg för längesedan när jag plåtade mer mode själv men. Däremot är det vanligare med killar som videobloggar och jag följer en hel del män på youtube!

  Svar: Ah men jag har nog länkat till svenska NG, testa att bara surfa in på natgeotv och välj ditt land (var bor du?). Tror den ska finnas tillgänglig för andra. Mhm lokaltrafik på glesbygden är svårt. Vi har dock bara 2km till bussen och här går de faktiskt på okej tider så Oftast fungerar det skapligt, men det är ju tyvärr sällan det är så ute på landet.

  Spännande historia med musen och katten, inget jag känner igen – ska genast lyssna på låten!

  Åh ja jag har inte heller kommit någon vart med allt videomaterial från Urkult, det är oerhört mycket att gå igenom och klippningen tar sådan tid.. Haha men så roligt att jag gör det, vore kul att se!

 • annepauline

  Jag följer inte många bloggar nu för tiden. Livsnjutarnas gourmetkök är en, de har mängder av fina mat- och bakrecept. Jag läser också den härliga tanten Dagny Carlssons blogg. Så läser jag din och njuter av alla fina bilder.
  ”Söta öde” bloggen verkar finurlig och kul. Kanske blir den en ny favorit för mig?

  • PJ

   Kanske bloggläsandet håller på gå ur tiden? Det finns ju miljontals över hela världen så marknaden är kanske mättad. Nåja, några favoriter har jag.
   Tack, då har jag en trogen läsare! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »