Allehanda

Påskafton med snö, kärringar och brasa

 

Påskafton, snöfall med tjocka flingor dalandes mot marken. Ibland strålande solsken, en stund senare åter mulet och mera snö. Ombytligt väder och kallt. Långkalsongerna kom väl till pass vid utomhusvistelse.

På förmiddagen skymtade två små påskkärringar på byvägen. De gick till min granne, sister Jane, som ringde och frågade om också jag var förberedd inför besök av påskkärringar. Jodå, chokladägg fanns inhandlade. De syntes tveka något vid uppfarten till min gård men minstingen fick ändå sin vilja genom och de kom fram till min dörr. Chokladägg och en slant fick de i sina kaffepannor. Så näpna och lite blyga de var. Besöket uppskattades!

Sis fick en stund senare besök av en storVolvo full med små påskkärringar men de hade inte tid med min enkla person. Tur det, för mitt godisförråd hade nog tagit slut på nolltid.

Gemensam påskbrasa tändes halv åtta på kvällen vid Fladan mitt i byn. Byarådet hade ordnat detta arrangemang. Brasan hade lite svårt att brinna men min granne fåraherden stod till tjänst med traktor och frontlastare som rörde om lite i brasan. Rejäla doningar.

Korv grillades vid lillbrasan men själv var jag lite för bekväm att ta med egen korv. Istället hade jag ätit ärtsoppa special tidigare på dagen och kände mig lagom mätt. Kul ändå att umgås och träffa folk från byn och längre bort ifrån. Det är det som är det viktiga, att mingla och språkas vid!

En fortsatt Glad Påsk önskar jag alla och envar!

Så fina de var, påskkärringarna. Ett påskkort fick jag i retur.
Här hade nyss brasan tänds. En stund senare flög en stor flock tranor över Fladan och trumpetade in påsken.

0 kommentarer

  • hasse

    Roligt när barnen satsar tid på sin utstyrsel förrän de går runt i gårdarna. Här får man nog säga att ”hymy hyytyi/leendet stelnade” när tonåringar kommer till dörren i vanliga kläder och ett liters yoghurtämbar som de sträcker fram under näsan på en. Professionellt tiggeri skulle jag kalla det 🙁 Att de täcks, jo de täcks ! …om man nu ska citera en politiker från vår region.
    Jag kan verka aningen sur nu men får då citera Olle och Helge från Sällskapsresan: Det måste vara lite stil !

    • PJ

      Jo då, lite stil får det allt vara, både för gammal och ung. Jag tycker det besök jag fick hade stil och ganska mycket blyghet. Att tonåringar går till gårds vid påsk är väl lite ovanligt. He, he kanske jag skulle testa det nästa år, med stil naturligtvis, och se hur mycket jag får ihop eller blir utskälld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »