Allehanda

Första lilla snön…

… kom senaste natt. Sent på kvällen såg jag lite snö dansa runt men det var inga stora dasslock till flingor utan mera som små korn, lite snödamm. På morgonen när jag for iväg till jobbet låg ett pyttetunnt täcke med snö på marken. Lite vitt puder men ändå. Egentligen ingen riktig snö ännu men lite fanns kvar när jag kom hem på eftermiddag. Jag vet inte om jag tycker om det men det blir lite ljusare mitt i novembermörkret. För mörkret kommer mycket fortare nu. Redan klockan fyra halv fem börjar det skymma.

Riksvägen har skyltat om från 100 km/h till 80 km/h senaste vecka och igår tisdag bytte jag till vinterdäck.

Vintern står för dörren och snart är det jul. Sedan har jag en rolig grej inplanerad i slutet av februari och sen blir det snart vår! Huj var det går undan!

2016-11-02-forsta-lilla-snon-001
Fågelbrädet har jag också satt upp i god tid så att det inte blir som ifjol. Då satte jag uppe fågelbrädet mitt i vintern och tjälen gjorde att det blev svårt att få ned pålen i marken. Det blev liksom lite snett ibland när det blåste. – Jo, några småfåglar har redan varit och kollat men ännu sätter jag inte ut mat till dem. Lite mera vinter får det bli tills dess.

2 kommentarer

  • Wesber

    Här i Dalarna gick dom ut med klass 1 och klass 2 varningar i förrgår. Det lät som världens undergång och jag som hade tid till Mora lasarett den dagen var beredd på ett helskottans väder. Den enda snö som kom från Falun till Mora var lite snöblandat blask. Värre hade det varit mellan Borlänge och Ludvika där det snöade mer och långtradare fick stopp i backarna. Snart är det julafton och det ska bli så roligt att köpa julklappar till barnbarnen och fira jul med dom. HOPPAS att min semester blir beviljad.

    • PJ

      Ja, jag hörde att skulle komma riktig snöoväder åt ert håll men även i södra Finland. Kanske samma som ifjol när det kom mera snö söderöver än här. Tur att ni klarade er undan denna gång. Naturligtvis får du semester, fattas bara annat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »