Upplevelser

Flytten på Feijan och lunch på Silveria

Alla har inte Facebook och påverkas därför inte av att jag igår öppnade en speciell sida på Facebook där jag enbart publicerar inlägg som har med min blogg att göra. Namnet är naturligtvis ”PJ:s byffé – från by till fe”. För den som brukar klicka sig vidare från FB till min blogg är detta viktigt att veta. Gå därför in på min länk längre ned och gilla min sida så får du automatiskt en påstöt när jag har något nytt på gång.

Tanken är också att där publicera en och annan extrabild och video som inte ryms med i bloggen eller som jag senare kommer på att, just det, den bilden borde också ha fått komma med.

Förresten så kom jag mig för att ta en selfie och placera in den på nya sidan. Den vill du väl se?

Annars har torsdagsklubben haft möte idag vid middagstid på restaurang Silveria i Vasa. Efter att Kaffestugan i Oravais stängde har vi känt oss lite vilsna men nu har vi strategin klar. På nätet finns en hemsida som listar många lunchställen i landskapet, främst i Vasa och Jakobstad, och där har vi mycket att laborera bland.

För två veckor sedan besökte vi Tesses Café i Vassor fjärdsändan och det var en helt ok lunch. Personligen skulle jag ge den en stark trea av fem möjliga. Kanske inte i klass med Kaffestugan som jag förärar en fyra plus. Förra veckan blev det ABC i Oravais men det blev en besvikelse. Jag tog en spätta som smakade, ja, nästan ingenting. Kanske de borde få en chans till?

Silveria, som är en restaurang där elever tränar sina köks- och restaurangfärdigheter, har fin interiör och betjäning vid borden. Grissteken som jag tog var dock aningen sval. Den kunde ha varit betydligt varmare och portionen något större. Den stekta siken som ett par av oss tog fick dock beröm. En bra lunchrestaurang med humana priser. Tja, kanske 3 plus?

När vi ändå var i stan så gjorde vi en runda bland affärer för gentlemen. Rönn & Backholm, Biltema och Lidl fick besök. Jag tror vi alla kom hem med något extra som vi inte från början hade tänkt att köpa. För min del blev det en fågelholk.

Så vi kan säga att dagens utflykt blev betydligt dyrare än de 7,50 vi brukade betala för en toppenlunch på Kaffestugan.

Denna blogg kommer dock inte att bli någon lunchblogg där det görs en seriös bedömning av lunchställen i landskapet utan mina högst personliga upplevelser av stället, maten och stunden framförs. Kanske någon får ett och annat tips om nya lunchställen?


Lunchpaus.fi – hemsida där veckans luncher i bl.a. Vasa och Jakobstad listas

Silveria – restaurang i Vasa

PJ:byffé – från by till fe – min blogg på Facebook

Kanske inte speciellt uppseendeväckande på utsidan men på insidan en helt bra restaurang. Silveria i Vasa.

Extramör grisstek, rödvinssås tog jag. Som inledning på måltiden fanns salladsbuffé och soppa.

Morotskaka och te som avslutning för min del.

Titta där kom chefen själv ut och inspekterade efter att han hållit ett litet tal för en skolklass med barn som också åt på restaurangen. Vi fick dock inte någon sådan ynnest.

Till sist en bild på fågelholken jag köpte på Biltema. Inte till fåglar, nej, nej, hålet kommer jag att plugga igen men holken blir fäst på ett träd. Till vad nytt då, frågar den intresserade.

 

 

8 kommentarer

 • hasse

  Igår borde ni ha stannat vid Tesses Cafe och lunchat. (Och samtidigt sparat in på kilometrarna och köpladornas lockelser)
  Där serverades spenatsoppa med ägghalvor och knaperstekt bacon. En verklig höjdare.

  • Per

   Det låter synnerligen lockande men för att vi skall få någon chans att fullfölja vår mission måste fälttåget gå vidare bland landskapets alla matlokus. Vi får hålla ett öga på utbudet av soppor!

 • kalle

  Lunchpaus har ju funnits 8-10 år. Synd bara att alla inte är med, kesmo fattas och foodz corner bl.a. plus många fler

  • Per

   Lunchpaus är nytt för mig och kommer hädanefter att studeras mera ingående.
   Jo, det fattas en del lunchställen, inte minst mellan städerna. Jag antar att det kostar en slant att vara med och då vägs kostnad och nytta mot varandra.

 • annepauline

  Var i hela friden ligger den restaurangen? Krutkällarvägen , var ligger den? Är det någon ny gatstump runt torget?
  Och vad i all sin dar ska du göra med en fågelholk om inte till små pippilutter? Holken verkar väldigt rejäl i alla fall. Frågor, frågor…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »