Allehanda

Siesta

Under semestern har jag lagt mig till med en i mitt tycket en bra och daglig, men kan tänkas diskutabel vana, eller ovana, vilket man vill.

Jag äter frukost ganska tidigt, ibland före klockan sex på morgonen, aldrig efter åtta. Mitt på dagen kan det bli en lätt lunch, kanske bara en smörgås och någon gång på eftermiddagen när hungern gör sig påmind, dagens huvudmål. En rejäl måltid som gör att jag orkar ett dygn till. Stekt potatis med tillbehör är min favorit.

Sedan infinner sig en skön trötthet som gör att jag söker mig till framstugan och mors hörna. Efter salig mor ärvde jag en del saker, tavlor, tarvting och möbler och med hjälp av dem har jag skapat ”mors hörna”. Jag har ju gott om plats så varför inte? I möblemanget ingår en soffa som jag mer än gärna slänger mig i en stund eller två. Speciellt efter en god måltid. Dags för siesta!

Där kan jag ligga en timme eller mera eller tills telefonen ringer. Ofta brukar jag ligga och läsa en stund innan ögonlocken ohjälpligt faller ned över globerna.

Efter siestan är jag åter pigg som en mört redo för flört och kan till fullo njuta av kväll och tidig natt. Oftast går jag inte och lägger mig före midnatt. Hjälp, vilken skön tid semestern är!

Nu får jag inställa mig på nya rutiner kommande vecka. Saltgruvan väntar med sitt gap rakt ned i underjorden.

På tal om mat; finns det något godare än ett stort fat med stekt strömming och ett gott bröd med ost därtill? Och därefter en skön soffa? Kom med motförslag om du kan!

Visst gjorde jag annat än bara sov middag. Ibland hängde jag tvätt.

2 kommentarer

    • Chorizo

      Jag brukar också ta en kort siesta efter lunchen på jobbet. Men max. 15 min, oftast kortare. Jag blev faktiskt fotograferad en gång när jag låg och snusade när journalister gick förbi. Någon dag senare hamnade jag på bild i lokala blaskan sovande som ett oskyldigt barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »