Allehanda

Ett litet intermezzo i vardagen

Jag gjorde mig ärende till kyrkbyn idag. På samma gång smet jag in till affären för att handla lite ätbart plus en stor påse nötter till mina små vänner. De små liven äter mig ur huset och det är bara nötter som gillas! Så mycket nötter de sätter i sig från fågelbrädet. Dessutom menar jag att nötskrikor har fått upp ögonen för mitt fågelbräde vilket inte är så välkommet.

Hur som helst, när jag skulle betala hade kedjan i min jacka fastnat strax under hakan och gick inte att få ned. Dessutom lossnade det lilla ”handtaget” på kedjan så där stod jag som ett fån och kunde inte komma åt in plånbok, än mindre få av mig jackan.

Av kassörskan fick jag ett gem för att försöka peta in i kedjans ”släde” (eller vad den kallas?) med si det var inte det lättaste utom synhåll strax under hakan. Kön vid kassan växte och till sist satte kassörskan mitt inköp på stå.  Nu dök, som tur var, en FB-vän upp som ställde upp med att ”klä av mig” som hon sade och hon kunde till sist peta gemet i kedjan. Och si, nu lossnade kedjan efter lite knixande och jag kunde dra ned den och få fatt i min plånbok. Mera avklädning än så gick jag inte med på.

Det hela påminde mig om den gången jag skulle besiktiga min bil och motorhuven inte gick att öppna. Just då, av alla gånger. Den gången fanns ingen hjälpsam dam till städs utan jag fick snällt göra en ombesiktning efter att jag besökt verkstaden. Men idag, slutet gott, allting gott och småfåglarna fick sina nötter!

Vasa
En ståtlig byggnad men hit vill jag helst inte ha ärende. Vasa Hovrätt. – En bild jag glömde från förra inlägget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »