Allehanda

Dolda utflyktsmål

En fin midsommardag. Visst, lite regn kom det men på kvällsidan blev det mest sol och sydliga, varma vindar. Myggen höll sig borta.

Tog en tur ut till Storstenen där utsiktstornet fått en ordentlig trappa. Mycket fint arbete som Herr E. lagt ned på detta projekt. Det är inte helt lätt att hitta dit om man inte är inföding men stället ligger nästan mitt i byn men är ändå så dolt. Jag hoppas verkligen att hela projektet utvecklas till en naturstig för området är speciellt.

Samma är det med en liten insjö som jag besökte senare på kvällen. Det är inte många som vet om eller tänker på att den finns, dold som den är. Stränderna är branta och jag tror att pölen är ganska djup. Vattnet är helt klart och genomskinligt. Så mycket kan jag säga att sjön är gjord av människohand och eftersom den inte har något namn så kallar jag den Lake Cross. Den som vet att den finns förstår namnet även om översättningen blir helt fel.

021
Utsiktstornet är kanske inte så högt men utsikten är fin runt om. Lita röjning av björkarna runt om skulle dock göra susen.
sjö
Steniga stränder och klart vatten i denna dolda sjö.
sjö2
Stor är den inte men jag förmodar djup på mitten.

 

 

8 kommentarer

 • wesber

  Stenen ska jag och syrran klättra upp på någon dag (vecka 28) , sitta där en stund o filosofera över svunna tider och barndomens fröjder. Stenen vet jag var den ligger men vad det är för sjö har jag inte en susning om, den kanske inte fanns när jag flyttade 1978. Mulet idag men inget regn ännu, ska cykla till jobbet idag (16 km) det är så ljuvliga dofter ute i naturen i midsommartid. Vi kanske ses på byadagen, det skulle vara roligt att ha en klassträff någon sommar med alla man gick i skolan med hemma i byn. Knytkalas ute i det gröna kunde vi ha.

  • PJN

   Två veckor dit ungefär, tiden går fort så snart är ni här. Jo, det kan ni göra för med nya trappan är det lätt att ta sig upp. Sjön kom nog till på 80-talet när vägen grundförbättrades.

   Förhoppningsvis kommer även jag att närvara på byadagen, må vädret vara oss nådigt!

 • GO

  Annars har vi på våra promenader beundrat byns fina skylt vid Byholmen. Det bevisar att det i er by finns gemenskap och framåtanda. En mycket vacker bild med fiskaren i roddbåten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »