Allehanda

Jag har funderat, igen

Som jag skrev tidigare närmar sig slutet på semestern och den grå vardagen kommer emot. Visst är det bra att ha ett arbete att återvända till för utan lön blir det inte många korvar på bordet. Ändå tror jag att det är viktigt att man har planer och drömmar för framtiden fast man är fången i ett schema. Frågan är vad?

För min del handlar det om nästa resa. Vart skall den gå? Men också vilka böcker kommer jag att läsa, finns det någon film i höst som är värd att se, finns det ny musik att stifta bekantskap med, kommer jag att träffa på någon ny bekantskap? Ibland blir man överraskad för när man minst tror dyker en ny människa upp. Ibland med komiska inslag, ibland med sorg i bagaget. Kommer jag att se en målning att falla i trance inför?

Vädret, hur kommer det att bli? Kan jag vänta klara, fina höstdagar med färg och rimfrost i gräset? Kommer snöstormar att piska väggarna på min stuga innan våren åter står i farstun? Kommer jag att se strålande stjärnor på himlavalvet vid nyår, kommer jag att höra takdropp i mars? Dripp, dropp…

Nästa resa? Igår besökte jag Valsörarna, en upplevelse på nära håll. Men jag drömmer om Anderna. Varför kanske ni undrar? Jag hörde en röst från Anderna för många år sedan och sedan dess har jag fascinerats av denna del av världen. Flöjtmusik i tidig morgontimma, HCJB, så enkelt kan en dröm födas som lever kvar.

Stig på Valsörarna eller dito i Anderna? Jag hoppas att jag upplever båda, en har jag redan trampat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.