Allehanda

Back in business

Efter Norrlandsresan med grand final i Näsåker och Urkult är jag åter tillbaka i vardagen. Jobb, tidiga morgnar och vedarbete som väntar bakom uthuset. Ekorrhjulet snurrar på.

Jag fällde i våras ca. ett dussin björkar och ämnade tillämpa metoden syrafällning. Tyvärr tror jag att jag var för tidigt ute. Närmare midsommar hade varit bättre tidpunkt för fälla björkarna. Hur som helst så är det nu minst sagt hög tid att röja bland stammarna och åstadkomma prydliga travar med färsk björkved som kommer att bli värmande eld vintern 2015.

Det är skönt med riktigt kroppsarbete i det fria. Man känner svetten lacka och ser omedelbart resultat. Vad är sedan bättre än en paus på huggkubben? Fåglarna sjunger, i fjärran hörs ljud från byn, inte en endaste mygga besvärar. Var finns alla myggen denna sommar? Inte för att jag saknar dem.

Idag har jag också varit på regatta. Oravaisregattan med allmogebåtar är ett stående tillfälle varje sommar som endast får inhiberas p.g.a. snöstorm eller tornado.

regatta ORAVAIS 2013
Seglet luta skrovet i optimal vinkel om besättningen kunna sitt värv.
vedarbete
Ved ger värme två gånger.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »