Back in business

Efter Norrlandsresan med grand final i Näsåker och Urkult är jag åter tillbaka i vardagen. Jobb, tidiga morgnar och vedarbete som väntar bakom uthuset. Ekorrhjulet snurrar på.

Jag fällde i våras ca. ett dussin björkar och ämnade tillämpa metoden syrafällning. Tyvärr tror jag att jag var för tidigt ute. Närmare midsommar hade varit bättre tidpunkt för fälla björkarna. Hur som helst så är det nu minst sagt hög tid att röja bland stammarna och åstadkomma prydliga travar med färsk björkved som kommer att bli värmande eld vintern 2015.

Det är skönt med riktigt kroppsarbete i det fria. Man känner svetten lacka och ser omedelbart resultat. Vad är sedan bättre än en paus på huggkubben? Fåglarna sjunger, i fjärran hörs ljud från byn, inte en endaste mygga besvärar. Var finns alla myggen denna sommar? Inte för att jag saknar dem.

Idag har jag också varit på regatta. Oravaisregattan med allmogebåtar är ett stående tillfälle varje sommar som endast får inhiberas p.g.a. snöstorm eller tornado.

regatta ORAVAIS 2013
Seglet luta skrovet i optimal vinkel om besättningen kunna sitt värv.
vedarbete
Ved ger värme två gånger.

Annonser

4 reaktioner till “Back in business”

    1. Om det är mitt rätta element vet jag inte, helst bör man nog göra vedarbetet på vårvintern har jag kommit fram till. Tyvärr hade jag då besvär med axeln. Lite hallon hittade jag också som jag smaskade i mig i pausen.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.