Allehanda

Meteorologen är en luring

Så är det dags att packa för årets Urkult. Det mesta ligger framme så det är bara att stuva in grejorna i Brunte så åker jag senare idag. Tältet har jag inte hunnit testa annat än att kolla att inte mott och mal har tuggat sönder tältduken.

Som jag längtat hela året att åter få styra kosan till denna underbara plats, Näsåker i Västernorrland. Inte bara platsen som sådan utan alla fina människor som kommer dit, musiken, alla happenings, stämningen. Det blir med ett pirr i magen jag närmar mig Näsåker.

Det enda som varit ett litet bekymmer är väderprognoserna som visat dåligt väder. Regn och kallt. Igår kväll såg det riktigt tråkigt ut med regn varje dag. Vädret är ostadigt och prognoserna osäkra. Idag på morgonen är det åter bättre utsikter. Visserligen molnigt men uppehåll lovas det mesta av tiden. Vi håller tummarna att den prognosen håller och att det även blir bättre än förväntat. Med positivt tänkande och en liten soldans som lockar fram solen blir det nog bra!

Jag kom att tänka på en gammal goding av Stefan Demert: Luring från 1970.

[youtube=https://youtu.be/sINN_5FOvUQ]

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *