Allehanda,  Livet på landet

Maskrosens sommar

Ordet maskrossommar ser kanske lite lustigt ut så det bytte jag ut det i rubriken men faktum är att maskrosorna blommar som aldrig förr. Maskrosens år. Stora fält med maskros, detta ogräs, lyser gula. Vacker färg men kanske inte alltid så uppskattad i gräsmattan.

Sommaren har kommit på allvar och vi har haft plusgrader närmare 30 C. Plus ett rejält värmeåskväder igår eftermiddag men knallar, buller och störtregn. Fast vi klarade oss rätt bra här i byn. Jag drog alla sladdar ur väggurtagen så det blev ingen dator på hela eftermiddagen och det var bra. Jag kunde istället koncentrerar mig på annat arbete. Jag har ju min smartphone, haha… jodå, det var ett arbete som också kunde utföras med telefonen!

Vad mera? Idag skall jag åter på dop. Sister Janes båda döttrar fick smått med en dags mellanrum i slutet av april. Fick smått, säger man så numera? Denna gång till Korsholms präktiga kyrka. Efteråt vankas det säkert något gott. Vi får se. Trevligt i alla fall att släkten bemannas med nykomlingar.  Här kommer versen som jag präntade på korten till de båda, Einar och John.

När du kliver ut i världen
önskar jag dig skratt på färden
samt att du var dag ska våga
lita på du har förmåga
och det stöd du kan behöva
för att egna vägar ströva

Versen heter ”Självgående” och är diktad av Ulla Maria Johanson
http://www.umjart.se/ 

Röd lada i allt det gula och gröna med skymt av blå himmel. Lite som nya regeringen som vi fick igår. Denna lada finns i Kvevlax nära älven.

Staden försöker också simulera sommar. Hovrättsesplanaden i Vasa. Inte direkt någon rusning på gatorna men cyklar gör de, stassborna. I alla fall en del.

Fast nog har vi väl det ändå bäst här på landet? Gammel-Ahlnäs i Oxkangar

Till och med de döda har en vacker sista vila här i byn. Detta är gamla sidan av gravgården. Denna bild tog jag igår strax efter att åskvädret lämnade oss och solen åter strålade fram. Så friskt efter ett regn och ändå så varmt i luften.

Och titta! Syrénbusken redan i full blom. Den hade gärna fått vänta till midsommar.

6 kommentarer

 • Sitter Jane d.y.

  Pojkarna kom till världen i slutet av mars, Einar på fredag och John på lördag.
  Hoppas att du hittade något på bordet som du gillade.

 • annepauline

  Vilka vackert somriga bilder! Här blommar maskrosorna också. Förra året var ju maj månad så varm och torr så jag tror inte jag såg en enda maskros blomma på hela sommaren för värmen och torkan bara fortsatte. I år tar maskrosorna igen det och blommar som bara den. Igår var det dock +33 grader i skuggan, idag tack och lov svalare. Jag har svårt för ”extremvärmen”, som de skriver i tidningarna.
  Korsholms kyrka tycker jag om. Åh, det är en speciell doft när man kommer in där. Hoppas du tar bilder och lägger ut på din blogg så jag riktigt får nostalgifrossa.

  ”Fick smått”. Nä, jag har inte hört det uttrycket på år och dag. Jag tror aldrig jag hört det här ens. Men så sa man i alla fall i Österbotten förr. Rätt gulligt uttryck!

  • Per

   Sommaren bjuder verkligen på fina vyer så det är bara att stanna till och ta bilder. Bäst är det nog sent på kvällen eller tidig morgon. Pga ljuset. Varmt och fint just nu men också åska som jag vaknade av i morse. Mera regn än ifjol så jag förstår gott att maskrosorna trivs. – Samma här, extremvärmen är inte direkt min favorit.

   Jo, det är en fin kyrka och jag tog en del bilder, ska bara framkalla dem så kanske någon kommer på bloggen.

   Smått och gott! hi hi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »