Allehanda

Krämpor

Gårdagens övning med den trilskande gräsklipparen fick sitt efterspel senaste natt. Jag fick ont i vänster axel och varje gång jag vände mig ”fel” i sängen vaknade jag till av smärta. Sömnen blev störd och först mot morgonen fick jag en längre sovstund.

Egentligen ganska märkligt för när jag höll på med att försöka rycka igång gräsklipparen märkte jag inte speciellt mycket och till på köpet höll jag bara emot med vänster arm. Först efteråt kom det onda. Ont i vänster axel har jag haft i mera än ett år och vissa rörelser kan jag inte göra medan andra, när jag får hålla vänster arm nära kroppen, går bra. Värst är att klä på sig skjorta eller jacka samt att öppna bildörren på vänster sida. Att sträcka armen rakt upp är ganska omöjligt för det finns ett läge som sätter stopp.

Massage har jag provat, men det gjorde bara ont utan att bli bättre, samt salvor och piller de värre dagarna. Nästa är att prova magneter eller farbror doktorn för att få ett utlåtande. Eller finns det ytterligare knep?

bells of paradise
Som jag tycker om mitt vindspel ”Bells of paradise” som jag fick ifjol på min födelsedag. Så vackra toner i vinden, eller bara en enkel ton när det är nästan vindstilla. Välkomnande när jag anländer hem.

0 kommentarer

  • annepauline

    Är det frusen skuldra du har? Ett smärtsamt tillstånd som är precis som det du beskriver och som kan hålla i sig i uppemot tre år. En duktig sjukgymnast ska kunna ”fixa” axeln under ett antal besök, inte med massage utan rejäl sjukgymnastik. Massage hjälper inte alls precis som du konstaterat. Frusen skuldra kan konstateras med magnetröntgen.

    • PJ

      Inte helt omöjligt att du har rätt. Jag googlade lite på ämnet och mycket stämmer in. På tal om frusen skuldra eller axel så fick jag det för två år sedan i finska Lappland när vi var ute med hundsläde. Jag fick kallt kring halsen och efteråt fick jag stora problem med vänster skuldra. Ett par kortisonsprutor fick jag med de hjälpte inte den gången. Kanske detta är en fortsättning på den krämpan även om den flyttat sig mera mot axeln?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »