Allehanda

Glada Tomatens vånda

Idag gick Glada Tomaten som katten kring het gröt. Medicinmannen hade för ett par veckor sedan fått nys om röksignalerna från denna blogg och kommit med små antydningar om Saltgruvan och annat krafs jag brukar pränta ned. Glada Tomaten har öronen med sig och ville nu veta vad Saltgruvan är. Handlar det också om en korv, undrade han. Tja, vad svarar man på det, det handlar ju egentligen inte om en korv.

Medicinmannen själv hade fått tips om bloggen från högre makter, vilket inte är något märkligt. En medicinman förmodas ha kontakt med andarna. Det är också till honom som flera av Saltgruvans anställda ringer när de är krassliga och behöver stanna hemma en dag eller tre. Först ringer man medicinmannen, sedan lägger man sig i bingen, dricker varm dryck, knaprar Burana och tittar på TV. Sedan blir man åter frisk. Det är viktigt att man gör det i rätt ordning. Inte först titta på TV tills mitt i natten, försova sig, och sedan ringa till Medicinmannen. Då blir det avdrag på kulorna i påsen vid månadens slut.

På tal om TV vill jag tipsa om ett intressant program från finlandssvenska FSTV5 inkommande torsdag. ”Adress: Barcelona” sänds 21.00 och berättar om finlandssvenskar som flyttat till Barcelona och där etablerat sig. Tyvärr är det bara ett program kvar i serien men programmet som sändes senaste vecka kan ännu ses på nätet via Arena, http://arenan.yle.fi/video/1246829 . Det handlar om Maria Åstrand från Jakobstadstrakten. Ett sevärt och uppfriskande program.

Om programmet kan ses utrikes via nätet vet jag inte. Producentbolag och avtal sätter ofta stopp för många intressanta program och filmer som sänds i andra länder. Själv har jag ofta fått bita i det sura päronet när jag mötts av svart skärm och ett meddelande om att jag bor i fel land. Var det inte EU som skulle sudda ut gränserna inom Europa? Det finns nog mycket att göra på det området ännu.

Om Glada Tomten redan fått korn på signalerna från denna blogg vet jag inte men han får väl smyga ut i cyberrymden och speja. Lite spår får jag väl lämna i taggarna från detta inlägg.

På spaning efter en blogg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »