Funderingar

Radio Vegas sommarpratare 2021

Så har även Radio Vegas sommarpratare presenteras och jag kastar mig genast över listan.

Inte heller Vegas sommarpratare hade någon större överraskning eller favorit. Många okända för mig och därför kanske det också finns många dolda guldkorn i samlingen? Troligtvis får jag ge alla en chans genom en provlyssning eller genom att jag får tips.

28.6: Li Andersson, undervisningsminister, talar om skolstängning, pandemi och moderskap – något så ovanligt som en finlandssvensk partiledare i Finland för ett annat parti än Svenska Folkpartiet, nämligen Vänsterförbundet.

1.7: Mikael Lindfelt, professor i systematisk teologi, talar om vaccinattityder, vaccinskeptiker, fakta och åsikter – kan vara intressant att höra vad han har att säga angående vaccinationer och skeptiker.

5.7: Krista Siegfrids, artist, talar om att välja glädjen, också när det stormar – förhoppningsvis en positivitetsboost.

9.7: Jakob Höglund, teaterchef, regissör och koreograf, talar om att landa i tvåspråkighet – språk och fler- och tvåspråkighet intresserar mig.

12.7: Ari Evwaraye, säkerhetsexpert, talar om säkerhet och vilka faktorer den beror på – säkerhet och trygghet kanske hör ihop? Aktuellt ämne i pandemitider.

3.8: Petri Laapas, barnmorska, talar om att vara manlig barnmorska – kan ju vara intressant att höra hur en man uppfattas och vilka erfarenheter han har i ett sådant, för en man, udda yrke.

Sex datum har jag prickat in och fler blir det kanske vid närmare granskning.

Någon du finner intressant i listan i ned stående länk? Brukar du lyssna på sommarpratare i SR eller Radio Vega? Hur är det med poddar, i allmänhet?

radio

Sommarpratare avlyssnades tidigare endast via vanlig radio men nu för tiden är det lika vanligt via dator och mobiltelefon. För min del blir det i första hand under gräsklippningen. Men visst är det somrigt att ligga i hängmattan en varm sommardag och höra pratet via en transistor. Ännu ett ord som inte är så vanligt: transistor, en batteridriven radio. En stor nyhet på 1960-talet när man till och med kunde höra radio på höängen. Och var radiolicensen betalad?


Här är Vegas sommarpratare 2021 – Hela listan på sommarpratare

2 kommentarer

  • annepauline

    Sommarpratare bryr jag mig inte om. Inte poddar heller. Så himla sega de jag lyssnat några minuter på. Blablabla…

    Men en häftig radio har du!

    • Per

      Jodå, den fungerar fortfarande. Ingen modern burk, den har inte ens transistorer utan rejäla rör. Och så har den gröna ögat som visar, ja vad visar det? Signalstyrkan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »