Resor

Slappa torsdag

Torsdagen var en mellandag när det inte hände så förskräckligt mycket. Strövade runt lite och på kvällen åt vi god middag. Sådana dagar bör ju också finnas på en semesterresa. Att ha alltför späckat program är inte alltid så lyckat.

Internet har jag kopplat upp via min mobiltelefon. Jag har 10 GB att använda per månad och normalt kommer jag inte ens i närheten av den gränsen. Därför tänkte jag använda detta nu på min resa.

Allt var frid och fröjd de två första dagarna, hastigheten var helt ok och sidorna laddade in ganska fort. På tisdag kväll blev det rejält trögt och hela onsdagen gick det som lusen i tjära. På torsdags morgon tappade jag tålamodet och köpte ett prepaid-kort för 10 europenningar vilket ger rejäl fart åt mitt surfande i 5 timmar. När jag sedan kom hem på torsdagskvällen fungerade åter mitt mobila Internet hur bra som helt. Så där kanske jag gjorde en onödig affär? Nåja, nu har jag två Internetförbindelser och naturligtvis kommer jag att använda mitt prepaid till sista minuten. Märkligt i alla fall svackan i hastigheten som varade i ca två dagar.

Nu några bilder från gårdagens Albufeira.

Det är enkelt att gå  ned från höjden där jag bor

En hel del krims-krams i affärerna men också äkta hantverk som såldes i t.ex. denna affär.

Byggnaderna är nästan alla vita som sig bör i ett sydland.

Fast några hus behövde en smärre reparation

Gammalt och nytt. Biltrafiken får hålla sig på minimala ytor inne  i Albufeira. Här är dock fordonen prydligt parkerade men på andra ställen står bilarna med någon centimeter emellan  och helt tokigt parkerade. Tur att jag inte behöver söka parkeringsplats här.

Dessa har stannat på land.

Så var det dags att gå den svettiga trappan upp tillbaka till hotellet. Motion får jag åtminstone. Mucho lokos betyder väl ungefär ”dumma, tokiga, människor”

6 kommentarer

 • Erik Forsling

  Har haft lite för mycket att pyssla med de senaste dagarna för att kommentera. Och hur kommenterar man f.ö. en turistresa?
  Utifrån vad jag läst hittills frodas uppenbarligen friherrens hedonism i södern. Kanske rent av en charterturist in spe, som ett glödande planetariskt klot som är på väg att avsvalnande utvecklas till en planet i ett fjärran solsystem. Vem vet?

  Önskar att du får en fortsatt fin resa.

  Vid atomverket på östkusten är det varma och långa promenader i ingjuten betong – som väntas motstå de mest monstruösa angrepp. Klimatet på utsidan vet man inget om förrän man krånglar sig ut på rast. Med goda kamrater går det mesta bra. Man hjälps åt i tragglet, man svettas tillsammans, flinar tillsammans – men ibland sitter nerverna utanpå, och taggarna vänds utåt. Men det går över, och kroppstemperaturen återgår till den normala. Kroppen är en märklig konstruktion. Och att slänga käft är min favoritgren. Alltid finns det en eller flera kandidater som kan axla den hångrinande motståndarens mantel. Jag tackar Den Väldige för denna välsignelse.

  • PJ

   Tja, resan är och har varit bra men om det blir fler charterresor för min del är skrivet i stjärnorna. Jag är ju annars van att resa ensam och gillar egentligen det bäst. Vi får se. En resa av annan sort väntar dock ganska snart så då blir det förmodligen fler reserapporter.

   Även jag var igår involverad i flera samtal och det kommer kommande inlägg att handla om. Förmodligen har ni lika fint väder där som här.

 • Erik Forsling

  ”Grafittin” på nedersta trappsteget tolkar jag som ”Många galningar”, men ”lokos” är rimligtvis en felskrivning av ”locos”. Kanske ännu en turist, en föregångare till dig, som vandrat trappstegen upp, beväpnad med en burk sprayfärg – kanske också rentav efter en glad afton på någon av de hetaste barerna. Och här kände plötsligt hen ett stort motstånd inför sin golgatavandring. Sen kväll/natt torde det dock ha varit. Men, kanske är min fantasi bara kraftigt begränsad.

  Det roliga med slika bilder är att de kan sätta vilka associationer och fantasier som helst i rörelse. Denna okända någon har rimligtvis gått ned på knä inför sitt uppstigande mot höjden. Jag ser det som smått osannolikt att orden är sprayade efter en lättsam promenad utför.

 • PJ

  Jo, du har rätt, många föll bort i min översättning. Loco skall det stavas på spanska, det vet jag, men hur det är på portugisiska vet jag inte.

  Vem som skrivit orden vet jag naturligtvis inte men kanske densom skrev varningar på väggar här och där att romer säljer falska droger, t.ex. kocain. Och visst kan man fantisera om olika bilders innehåll; det är ju därför de finns där-

  • Erik Forsling

   Tror det är spanska faktiskt, om än i Portugal. Apropå Portugal, när du tidigare skrev Portugallien i en rubrik trodde jag att du tänkte meddela oss läsare att du gripit dig an Selma Lagerlöfs klassiker. Så fel kan man också tänka.

   • PJ

    Jag känner till boken men det inte den jag hade i tankarna när jag satte rubriken. Jag har faktiskt inte läst en enda rad av Selma vilket borde rättas till. Det är egentligen mycket som ännu borde läsas innan man trillar av pinnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *