Allehanda

Oönskat glid

Jag skulle i eftermiddags göra mig till och byta skodon på Brunte. Det har kommit snö och is på vägarna och jag vill inte glida omkring på vägarna hur som helst när det är halka. Det är inte alltid roligt när det är glatt. Jag körde ut honom på gården, pumpade upp ena benet och lossade muttrarna på främre vänster sida. Jag fick loss däcket och just då, just när jag höll det mellan händerna en halv meter upp i luften på väg att ställa det ifrån mig, gled Brunte sakta, sakta bakåt, blev helt knäsvag och sjönk ned på marken tills bromsskivan borrade sig något in i gruset.

Där stod jag med Brunte delvis liggandes på marken utan möjlighet att få in varken domkraft eller annat lyftredskap under honom. Han såg lite ömklig ut men jag tror inte det kom någon större skada till stånd.  Som tur är har grannen en lite större traktor med frontlastare. Han kom till undsättning och med en rem fästad under framvagnen kunde han med frontlastaren lyfta Brunte så att jag kunde placera tillbaka däcket där det hör hemma. Tur att man har hjälpsamma grannar och bybor som kan rycka ut när det strular. Det är så det fungerar på landsbygden.

Vad lära vi av detta? Jo, lägg alltid i ettans växel och dra åt handbromsen innan byte av däck sker. Tja, vad gör man inte för att skaffa stoff till ett blogginlägg.

Brunte vilar sig

0 kommentarer

  • K-L.

    Det ser ut som det är problem på flera ställen i byn , när vinterdäcken skulle på vår T bil så var alla fyra hjulen till högra sidan,så kan det gå även för verkstäder.Hoppas att Brunte var på gott humör i morse med nya skor under fötterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »