Allehanda

Lite om där uppe och lite om där nere

Vi håller oss kvar i badrummet en stund till. Min lilla reseskrivmaskin, höll jag på att skriva; nej, min rakapparat vill inte alls samarbeta. Den fuskar något fruktansvärt och trots rengöring och service vill den inte alls se till att jag är fin och slät i hyn närmast kakhålet. Minst sagt irriterande.

Därför begav jag mig ut för att hitta lite engångsrakhyvlar och raklödder. I receptionen frågade jag efter en lite större affär i närheten, som kunde tänkas saluföra dylika saker. 7 kvarter borta fanns en stor affär upplyste en vänlig man i receptionen mig om. Jag travade iväg men bara runt hörnet fanns en lite större drogstore som, visade sig, hade det jag behövde köpa. Därför slapp jag gå någon längre sträcka och det var jag tacksam för.

Det är nämligen så att jag har ont i höger fot. För några veckor steg jag snett med båda fötterna och hade ett par dagar ordentligt ont. Men det ordnade sig och jag trodde att det var över. Men si, där hade jag fel. Eftersom det innebär en hel del gående när man är turist kostade det på höger fot lite för mycket och nu har jag problem med höger apostlahäst. Det kan göra riktigt ont, speciellt i en lutning, i trappor eller med ojämnt underlag.

Men felet är mystiskt. Ibland känner jag inte alls av det och så plötsligt på en sekund finns det där. På samma sätt kan det försvinna på en sekund och jag kan gå helt utan problem. Det är inte heller svullet på något sätt.

Lite lustigt blev det idag när jag hamnade bakom en herreman med liknande problem. Där gick han och småhaltade och där kom jag ett par meter bakom och haltade på liknande sätt. Det måste ha sett ut som om jag härmade honom. Jag stannade till några ögonblick och snart kunde jag fortsätta min ranka gång solo allena.

Walking to the sun
Walking to the sun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.