Allehanda

Min Malmö-keps

När jag senast, för två veckor sedan, besökte Malmö företog jag en ganska lång promenad på söndag förmiddag. I god tro begav jag mig ut utan huvudbonad men det fick jag ganska snart ångra. Redan på Stortorget svepte vinden kall och obarmhärtig rund husknutarna. Som tur var hade en souvenirbutik öppet och där hittade jag en passlig keps till mitt känsliga huvud.

Väl rustad på huvudknoppen gick jag mig en tur genom Västra Hamnen ut mot Limhamsfälten. Västra Hamnen har byggts ut enormt det senaste decenniet och liknar nu mest vilken storstad som helst. Jag fann hundbadet, men min gamla arbetsplats, bilfabriken som kostat 2 miljarder kronor att bygga, fanns det inte ett spår av när jag vände blicken mot Turning Torso. Då var den världens modernaste bilfabrik, påstod de i alla fall, idag finns inget kvar. Inte ens tillstymmelse till en endaste lilla ruin. Allt är borta, istället är området täckt med bostadshus.

Nu använder jag kepsen titt som tätt. Kepsen med Malmö längst fram och en liten svensk blå-gul flagga på brätten. Jag ser att folk i fredagsladan höjer blicken något när jag gör mina inköp. Må hända tycker de min keps är fin, måhända tycker de att den är provocerande. Själv trivs jag utmärkt med den.

nya kepsen
Här ser ni min telefonsvarare Nöff som provar min keps.

2 kommentarer

 • Erik Forsling

  Finns mycket att kommentera i ditt inlägg, men jag sitter relativt nyanländ till Plejset – och jag pillar på den där nesliga telefonen igen. Jag har en del att skriva om i ditt inlägg rörande skrivande på telefoner med minitangenter. Är det någon som håller med är det undertecknad – som i viss mån trots allt bryter sina egna regler.

  Tangenttecknen är små, och t.o.m. mindre manliga jättelabbar känns för stora. Det håller jag med om.

  Vad jag dessvärre glömde var att skanna och medbringa en seriestrip från UNT, för att sända till dig. Men den kommer. Strippen handlar mobiltelefoner och fingrar. Utgår från att du inte kan bärga dig.

  Nu är det bara så att jag valde den här metoden, eftersom jag måste spara på mitt datorabonnemang inför månadsskiftet.

  Jo, ärendet. Ett sådant hade jag också. Skånes färger är väl snarare röd-gula än blågula. Eller? Vad många inte har tagit till sig är att Scania är det latinska namnet för Skåne. Alltså också för vissa SAAB-produkter. SAABs logotyp är f.ō. förvillande lik Skånes landskapsvapen.

  Trevlig helg, och glöm inte att ställa om klockan inför kommande veckan!

  • PJ

   Vad jag förstår är det vanligt i kungariket att Internetförbindelsen har ett viss mängd data som får användas per månad. Speciellt när det gäller det trådlösa. Själv har jag till mobiltelefon obegränsat antal GB till en rimlig kostnad men även mitt trådlösa hemma-Internet har obegränsad trafik från och till nätet. Ganska skönt att inte behöva hålla koll på sådant.

   Helt rätt, Skånes färger är röd-gult precis som finlandsvenskarnas. Flaggorna har samma färg men Skånes flagga har något annorlunda proportioner vad gäller korset. Annars nästan samma.

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Finlandssvenska_flaggan
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Sk%C3%A5nes_flagga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »