Allehanda

Tidens gång

Jag är en skrivande och bildskapande människa. Jag skryter inte, allt är långt ifrån mästerverk men ibland får jag till det så att jag själv är nöjd, eller t.o.m. mycket nöjd. Glad amatör som jag är räcker det gott för mig. Om sedan också någon annan ibland gillar mina alster är det en bonus.

År 2017 har jag skrivit blogg. Hela 165 inlägg blev det eller 134 tättskrivna A4-sidor. Inte så dåligt, om jag får säga det själv. Det räcker inte med det. Jag skrev dessutom dagbok. Ibland hela berättelser, ibland korta anteckningar.  I år blev det 96 sidor dagbok.

Närmare 6 500 bilder och videos har jag fångat under året. De flesta med min systemkamera.

På tal om kamera så uppgraderade jag min systemkamera i slutet av sommaren. En Canon 6d Mark II inhandlades som jag är mycket nöjd med. Som öga utåt använder jag ett Canon EF 24-105 IS USM II objektiv när jag är på resa och i stadsmiljö. Vid landskapsfotografering och när jag är ute på motionspromenad sitter ett Canon EF 24 mm f/2.8 IS USM objektiv på kameran. Klart mycket lättare och ger fina bilder.

Vad mera detta år 2017?

I februari såg jag Louise Hoffsten och Wentus Blues Band på Ritz i Vasa. I slutet av samma månad bevistade jag Umefolk. Sista mars upplevde jag Iiris Viljanen på Wasa Teater. I april var jag på begravning i Sundsvall. Inte den enda detta år.

I maj deltog jag i födelsedagskalas vid Svedjehamn i Björköby. Mycket fint men sedan drabbades jag av lunginflammation.

Juli var händelserik. Österö skärgårdsmarknad, byadagen, Kaustbyfestivalen x2, samt semester i fyra veckor.

Augusti inleddes med Urkult-festivalen som sedan följdes av Juthbackamarknaden.

Den åttonde september jobbade jag sista dagen. Sedan följde tre veckor semester innan jag så gick i pension första oktober. Det bästa jag gjort! Jag hade galant kunnat arbeta till 65 års ålder men varför slösa dyrbar tid på ett ointressant jobb? Samma månad gjorde jag en road trip till Lofoten i Norge. Jag fick uppleva ruska! I slutet av månaden skrotade jag Brunte och inledde ett förhållande med Bettan.

November var ganska linjär men jag lyssnade till föreläsning om Bloggbusiness & frilansdrömmar. Gick på teater och såg Finska Hästen i den Lyckliga Staden samt upplevde Euskefeurat i Umeå på Idun-teatern.

December har varit ganska slö och slapp men födelsedagskalas har jag bevistat samt julkaffe på mitt gamla jobb Saltgruvan men annars har det varit en lugn månad.

En sammafattning av mitt år 2017.

Jag hoppas på ett innehållsrikt år 2018 men därom vet jag inte mycket förutom två saker –  sorry, fyra saker. Om jag lever och har hälsan. Vad är er största händelse år 2017?

Bilder från dagens spatsertur

Hellnäs

 

Vinter Hellnäs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »