Upplevelser

Äta bör man, annars dör man

På Facebook uppstod igår en diskussion om att Urkult borde servera enbart vegetarisk mat på festplasten. Flera hundra kommentarer strömmade in och snart kunde skönjas ett ställningskrig mellan köttätarna och veganer/vegetarianer av olika schatteringar. Det hela blev till en rundgång och ganska så tröttsamt att läsa.

En annan tråd på FB förespråkade en festplats utan försäljning av vin och öl. Ett helnyktert Urkult. En Pride-parad föreslogs också på FB men det skulle ha varit överkurs tyckte någon eftersom Urkult som sådan redan är tolerant och frisinnat. Även jämn fördelning mellan män och kvinnor bland artisterna har varit på tapeten, ett mål som arrangörerna för Urkult har men som inte är helt lätt att uppnå för det är så mycket som skall stämma när artisterna väljs.

Jag tycker att Urkult är bra som det är. Ett helnyktert, vegetariskt Urkult där könskvoteringen av musikutbudet är viktigare än själva musiken är inte det Urkult jag lärt känna och vill återvända till. Det skulle vara ett annat Urkult, kanske inget Urkult alls.

För mig är Urkult öppenhet, tolerans och mångfald. Att nischa in Urkult åt det ena eller andra hållet skulle ta udden av toleransen och mångfalden. Fint att det fanns vegetarisk mat på området, jag smakade ifjol och det var jättegott, men visst var också fläskfilén och klyftpotatisen god. Renskaven hann jag inte heller med. Den fick rejält på pälsen i FB-debatten. Lukten var vidrig skrev någon. Jag tyckte att maten överlag var bra, både på festplatsen och utanför. Sister Jane och svåger tipsade om thaimaten vid Församlingshemmet, den smakade som i Thailand påstod de. Visst, den var god. Själv provade jag en kantarell-toast med Västerbottensost som mellanmål. Mums!

Med mig hade jag lite nödproviant som också kom till heders. Knäckebröd, kaviar, tonfiskkonserver och lite frukt samt en hel bricka mineralvatten 33 cl. flaskor, 24 st. var min skaffning. Fast egentligen drog jag med mig för mycket. Hälften hade räckt både vad gäller proviant och annat. Nästa år skall jag banta min packning. För ett nästa Urkult blir det för min del också 2015!

urkult mattält
Det röda mattältet i bakgrunden där god fläskfilé och klyftpotatis serverades.
frukost på gång
Frukost på gång. Denna gång på den krattade gången till kyrktrappan där Triakel snart skulle servera välljudande musikalisk spis. Ja, inne i kyrkan naturligtvis.
urkult simone moreno
Simone Moreno med sambatoner och eldiga rytmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »