Allehanda

Fotoutmaningen – Solnedgångar & soluppgångar

Även denna månad har Marias Memoarer en fotoutmaning och denna gång är temat solnedgångar & soluppgångar. Naturligtvis kastar jag mig med liv och lust in i denna utmaning, mängder med bilder att söka genom på hårddiskar och moln. Det är det som är utmaningen. Så många av dessa solnedgångar det finns, miljoner och åter miljoner på nätet. Kanske ett lite uttjatat motiv men ack så tacksamt att fotografera.

Vissa av dessa bilder ha ni kanske sett tidigare, på denna blogg eller annanstans men vi gör ett litet samlingsförsök här. Solen den går ned och lika ofta upp, det är bara det att de flesta orkar inte upp ur sänghalmen för att fotografera soluppgångar. Därför blir det mest solnedgångar. Även för mig. – Klicka på bilden för större format!

Vi börjar med denna bild från Arjeplog år 2016 i augusti. Sjön heter Hornavan eller på samiska Tjårvek. Ganska kylig kväll minns jag.

Så en bild från hemsoporna och Stenparken i Oravais. Året är jag inte säker på men det borde ha några år på nacken. Närmare bestämt 24 februari 2013.

4 juli 2010, nationaldagen i USA. På väg till fyrverkeriet vid Hudson floden, New York. Där blev det minsann ett smällande utan like. Det största fyrverkeri som jag sett.

En bild från min villa, eller i alla fall ganska nära. Sommarkväll och spegelblankt. 7 juli 2014.

Åter en bild från Oravais fjärdsändan och denna gång med blicken ut mot fjärden i stilla sommarkväll.

Malmö, en stad där jag upplevt många fina solnedgångar. Öresund i väster ger ett ypperligt läge för denna upplevelse. Till exempel vid promenader längs Ribban. Denna bild är dock från inre hamnen i centrum. 2 juni 2018.

En solnedgång från Urkult måste jag också ha med. Högt över Ångermanälven sitter de och kopplar av, pratar eller bara njuter av kvällen.

Ännu en solnedgång från Oravais. Även vintern bjuder på solnedgångar. 13 februari 2017.

Javisst ja, det var ju också soluppgång och här kommer en från Kattberget i Oxkangar där sister Jane och svåger bor. Höst på denna bild och höst även nu.

6 kommentarer

 • Annepauline

  Vilka vackra bilder! Jag har svårt att tro att någon annan kan ha vackrare bilder än dina, det spelar ingen roll var i världen bilderna är tagna. Såheså.

 • Wesber

  Men oj så vackert så vackert, så många fina foton från dina resor runt om i världen. Får börja leta lite solupp o solned gångar nu men det är många på insta som lägger ut såna bilder har jag sett. Men vackert är det i alla fall.

  • Per

   Jo, som sagt, solens God Natt och God Morgon lockar många till att fotografera. Du har säkert en och annan solens upp- och nedgång i dina arkiv.

  • Per

   Oj, här ser jag att jag missat din kommentar. Lätt gjort när kommentaren kommer in lite senare.
   Du har då också upplevt solnedgångar så vackra de kan bli. En av dina bilder har ju nästan samma moln som jag har på min första bild. Du ser säkert vilken.
   Tackar för upplockat korn. Jag gillar också den bilden väldigt mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »