Allehanda

Ny klickapparat

På torsdagskväll anlände äntligen min nya kamera. Äntligen, för det tog hela fyra veckor innan postiljonen i skymningen knackade på och överlämnade paketet. Jag hann bli lite orolig när det dröjde och till på köpet håller de på att göra om sin hemsida vilket gjorde att jag inte kunde logga in och kolla min beställning. Jag köpte kameran på Pixmania, ett ställe som jag också handlat på tidigare. Då fungerade det perfekt men nu tog det tid och kundservicen är inte heller den bästa. De verkar ha problem. Så jag vet inte om det blir någon fler gång jag handlar på Pixmania. Nåja, jag fick den så mycket billigare så det var kanske värt besväret och kameran fungerar perfekt.

Det blev en Canon 6D som jag valde. Naturligtvis hade det varit än mer frestande att satsa på deras nya 5D mark IV men den är svindyr. 6D är en fullformat kamera och med rätt objektiv borde jag kunna ta kanonbilder. Jag hade från Pixmania också beställt Canons objektiv EF 24-105mm f/4L IS USM men se den beställnigen backade de och betalar tillbaka priset. En anledning till det är att en ny version av detta objektiv är på kommande i höst, EF 24-105mm f/4L IS II USM, så då kommer jag troligen att köpa det. Objektivet är allround och passar mig eftersom jag på resor jag förhoppningsvis kommer att göra bara vill ha med mig ett objektiv och då med möjlighet att ta både landskapsbilder och zooma in detaljer. Man får så mycket större rörlighet med ett sådant objektiv.

Nu har jag två objektiv som passar till kameran, ett fast 50 mm och ett zoomobjektiv 70-300 mm men båda är utan bildstabilisator något som jag uppskattar. De är båda ganska billiga och man får vad man betalar för. Men hyfsade bilder ändå om man håller kameran stilla vid lite längre slutartider. Stativ är naturligtvis lösningen, något som jag inte alltid orkar släpa med mig.

De senaste dagarna har jag testat min nya kamera med de begränsningar mina nuvarande EF-objektiv bjuder. Kameran känns gedigen i handen men jag får nog lära om mig med knapparna för det är en klar skillnad i knapphanteringen jämfört med min gamla 650D. Men menyerna är nästan samma vilket är tacksamt. Den har både geotaggning med GPS och Wifi. GPS:en tar en hel del batterikapacitet så den funktionen slår jag av mellan tagningarna. Men annars är det en fin funktion för man kan i datorn exakt se var bilden är tagen med bara någon meters mariginal. Däremot har den inte vinklingsbar skärm, något som 650D är utrustad med. Den saknar jag verkligen.

Så nu går jag och väntar på att det nya objektivet skall komma till försäljning. Det lanserades i september så senast innan jul skall det vara ute i handeln. Jag ser fram emot mina första bilder med det nya objektivet och till dess har jag förhoppningsvis hunnit sätta mig in alla nödvändiga funktioner på 6D. Klick, klick!

Några bilder med den nya kameran:

2016-10-06-canon-6d-paket-008
Här en bild av nyförvärvet. Naturligtvis inte tagen med densamma men övriga bilder är knäppta med 6D.
2016-10-07-test-1-018
En bäck i skogen

2016-10-09-malaktvagen-008
Jag träffade på en älgjägare idag på min vandring. Han ville inte va med på bild men nog bössan, en pjäs som inte heller är av billigaste sorten. Med geväret, kikarsiktet och ljuddämpare så blev det t.o.m. lite dyrare än mitt fotopaket. En finsk Saku lär det vara.
2016-10-09-malaktvagen-029
I skogens katedral

 

2016-10-09-malaktvagen-026-2
Skägglav i solljus.

Mitt vindspel Bells of Paradise får jag snart ta in för säsongen. Vackert har det spelat för mig nästan varje dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »