Allehanda

Suck och inspiration

Internet är så stort och enormt att man bara kan få in en liten del av allt som finns. T.ex. ikväll fick jag tips via Nemilainens blogg om denna fina och intressanta konst- och inspirationsblogg: My Modern Met. Vilken kreativitet det finns jorden runt när det gäller foto och konst överlag. Läs gärna About för att få en uppfattning om idén på denna blogg.

T.ex. denna serie bilder som en far tagit på sina barn: A Father Who Creatively Captures His Kids. Hur kan folk hitta på olika motiv och arrangemang samt få ett sådant slutresultat? Själv tycker jag mina egna bilder framstår som enormt tråkiga jämfört vad man ser på denna blogg samtidigt som man får inspiration till nya fotoäventyr.

eken
Så mycket mera blir det inte i bildväg denna kväll trots att jag tittat på inspirerande bilder en god stund. Ni förstår vad jag menar? Eken är i alla fall från Skåne och planterades av salig mor för mera än tio år sedan från ett ekollon.

9 kommentarer

 • lagottocattleya

  Fantastisk blogg och fantastiska bilder! Tack för tipset! Visst känner man sig inspirerad – och min egen mamma hade mer än gärna ställt upp på sådana äventyr. Hon har spelat teater och revy, men har inte ett öde likt denna dams. Kanske vi får se något nytt och spännande snart?

  • PJN

   Du menar Grandma’s Superhero Therapy? Hur fick han bara idén och alla motiven? Du hade (?) en strong mamma för det är inte alla som kan tänka sig det spektakel som det innebär att agera för bild eller ännu mer för film/video. Många är livrädda att synas på bild. Jag har alltid funderat varför. – Hmm, idag fick jag semester och då finns det mera tid för foto och blogg, vem vet?

 • Ninna

  Jag tycker dina bilder är oerhört vackra och alls inte tråkiga. Men jag förstår vad du menar. För jag kan känna samma sak, framför allt när det gäller de recept och de bilder jag har på min andra blogg. http://latakockan.wordpress.com
  Vissa fotar mat så det blir som konstverk.
  Men jag försöker tänka att man har olika personlighet och att det dels avspeglar sig i det man gör, dels attraherar människor som… som…
  Ja alltså! Jag försöker säga att det finns alltid några för oss alla! Kanske många rent av! Som gillar det vi gör för att det tilltalar dem av nån anledning!
  Nu är jag visst på vippen att bara pladdra på… 😉

  • PJN

   Tack! Nåja, vissa bilder är jag nog nöjd med men när man ser mästerverk så förstår man hur långt det är dit. Men så får man plötsligt inspiration och vill försöka något nytt.

   Men du har ju jättefina matbilder! Man blir riktigt hungrig och så bra med recepten till. Även om jag inte är så kockkunnig och inspirerad frestas man att testa något av dina recept. Jag tror jag skall pröva Blomkålsrisotto – utan ris nu när jag är ledig. Jag gillar ju blomkål.

   Jag förstår; länge leve mångfalden!

   • Ninna

    Tack! 😀 😀 😀
    Jag ska nog handla hem blomkål i morgon när jag ska till Ica. Länge sedan jag åt det, och det är gott! I alla former – utom överkokt och lagd i vinegrättsås. Tycker jag! (asg)

     • Ninna

      hehe… sånt har hänt… en gång när jag kokade ägg.
      Fast sånt ska man nog inte erkänna. Kan ju komma i dålig dager! HAHAHAHAHA

 • kicki

  Man ska inte jämföra sig med någon annan. Dina bilder är hur bra som helst och ibland tar man bilder enbart för ett speciellt ändamål och då spelar kvaliteten mindre roll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *