Allehanda

Med bugg i knä och ben

Nämn ordet bugg och de kommer rusande som humlan till maskrosen, som malen till ljuset, som abborren till metmasken. Detta kan konstateras efter att Stora Yxan inventerat kontaktannonserna som finns i bladet en gång i veckan. Han har nämligen noterat att i många annonser som hugade fruntimmer stavat ihop så finns allra högst upp förhoppningar om manligt sällskap som kan dansa bugg. Så vill man få napp hos det motsatta könet så borde buggandet finnas färdigt i benen. Då är man garanterad framgång.

Alltmedan vi hackade oss framåt i saltgruvan formulerade vi tillsammans den ultimativa kontaktannonsen som borde ge minst ett tjog svar från suktande kjoltyg.

Ekonomiskt oberoende man söker elegant kvinna som gillar heminredning.
Gillar att resa, sol och bad, promenader i naturen, lugna hemmakvällar, ibland teaterbesök.
Är en god kock som tar ett glas vin vid högtidliga tillfällen, snickarkunnig och händig, tycker om barn.
Sportig och vältränad, musikalisk och läser gärna en bok.
Är dansant och gillar bugg.

Låt mig göra en analys av ovanstående annons.

Ekonomisk oberoende torde garantera att det inte är någon fattiglapp. Alla kvinnor vill vara eleganta och alla gillar de heminredning, alltså kan alla svara. Är han resvan tar han sig fram var som helst, även fotledes i en romantisk solnedgång. Dock är han inte vara så aktiv och upptagen att han inte kan mysa vid brasskenet. Teaterbesök tyder på en kulturell och bildad man men han väjer inte heller för att ta på sig förklädet och ställa sig vid spisen. Han är ingen puritansk glädjedödare utan föredrar ett glas vin istället för ett flak öl och ljudliga rapningar. Han ställer upp när något behöver repareras och får saker och ting gjorda. Han gillar barn vilket tyder på ett fridsamt sinnelag. Han torde inte ha övervikt och konditionen borde vara på topp, till glädje för både honom och henne. Han kan säkert leda allsången på firmafesten och han ser inte vilsen ut när senaste inneboken diskuteras. Som grädde på moset kommer detta med bugg som borde falla varje tveksam kvinna på läppen med minsta önskan om sällskap. Bugg! En man som kan bugga. Jippiii!

Ett pangerbjudande med andra ord. Denna annons borde få alla förväntansfulla madammer att doppa vingpennan i hornet och raspa ned några rader. Annonsen får fritt kopieras för framtida behov!

Nu skall jag strax betala en av alla de räkningar som envisas med att ramla in. Suck! Sedan skall jag se om det finns någon talangfull mö på Idol innan jag drömmer om en resa till Paris. Promenad ut till vedlidret har jag gjort ikväll. TV:n får ersätta teatern ikväll och grillade revbensspjäll med ett glas rött är väl inte helt fel? Visserligen inte eget grillat, men ändå. Snickrat har jag gjort hela dagen till lust och leda, och barn, ja, de kan vara både näpna och riktigt underhållande. Motionscykeln hade fått göra några snurr ikväll om jag inte hade haft så ont i ena knäet. Innan jag sluter ögonen denna dag skall jag avverka några sidor i ”True Spirit” av Jessica Watson. Men dansa bugg, det kan jag inte. En annan kväll kan jag kanske göra ett försök men ikväll med en bugg i mitt knä nöjer jag mig med att titta på min älsklingsdans: Argentinsk tango!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bXhQNRsH3uc]

0 kommentarer

  • Chorizo

   Hur ser motsvarigheten ut? Jag blev tvungen att kolla veckans kontaktannonser för att se om det fanns någon annons som fick mig att joddla på direkten. Det var väldigt lite text, inte alls lika utförlig som vår universalannons. Sparsamt med information. En annons fångade dock mitt intresse vilket var en kvinna som är intresserad av Sydamerika men hon ville ha en man från Anderna. Undrar om vår lokala blaska har många läsare i Anderna?

   Krav på bugg såg jag inte men dans fanns det nog önskemål om.

 • Syster Yster

  Nja, håller inte riktigt dej nu. man kan ju förståss tolka ”elegant” på många sätt, men det finns faktiskt kvinnor som föredrar halarställ och grova kängor. Sen detta med heminredning, har du möjligen sett ett program som heter ”Rent hus”? Visserligen handlar programmet både om kvinnor och män men där fanns faktiskt flera exempel på att man kan inreda på många olika sätt. Ordet artig kunde kanske läggas till egenskaperna för vilken kvinna som helst vill ha en artig man. Annars är annonsen allt en kvinna kan önska sej : )

  • Chorizo

   Innehållet i universalannonsen koncentrerade sig främst på vad den nästintill perfekta mannen kan erbjuda. Kravet på kvinnan i denna annons var synnerligen blygsamt. Det är väl den stora svagheten i annonsen. Det måste vara en mycket självupptagen man. ;-). Artig kan smygas in efter vältränad.

   Elegant är annars ett ord jag tycker om. Men man kan vara elegant på olika sätt, så sant. Ordet har både en positiv och negativ betydelse. Det är stor skillnad på snobb och smakfull.

   Rent hus har jag inte sett. På tal om det borde jag städa lite.

 • Gitta

  Skulle nog bli lite misstänksam över en sådan annons.
  Med en nypa salt. ”Det där får vi allt se”, eller något i den stilen.
  Och precis som syster Yster säger finns det kvinnor som föredrar halarställ och grova kängor. Jag är en av dom.
  Och det där med dans…tror att det onda i ditt knä inte skulle kännas lika mycket i en bugg, som i en Argentinsk tango.

  • Chorizo

   Vi diskuterade faktiskt den möjligheten att den var allt för bra för att vara sann och skulle väcka viss skepsis. Men vad då, en sådan man finns säkert, låt vara att han kan vara sällsynt på kontaktsidor.

   Nja, ikväll är knäet så styvt att inte ens en stilla vals skulle gå. Men det håller jag med om att en argentinsk tango är mera krävande än en standard-bugg.

 • E

  Hm, sådana där manliga varelser som han i annonsen existerar inte – hoppas jag! Han verkas så oerhört tråkig! Lite mera originalitet, tack! 🙂 Och det viktigaste egenskapen av alla har han inte nämnt: ärlighet! En absolut förutsättning enligt mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »