Funderingar

Vad vill du läsa om?

Den som var inne på min blogg idag förmiddag möttes kanske av konstigheter och ändrat utseende. Plötsligt var allt mycket brett eller texten väldigt smal men bilderna härligt stora. Det var det jag var ute efter, att få stora bilder till nästan hela skärmbredden men att ändå behålla texten lagom bred. Skärmbred text är nämligen inte speciellt läsvänlig. Tyvärr lyckades jag inte ännu trots att jag var inne och fixade i koden och testade nya mallar. Jag måste fördjupa mig ytterligare i koden eller ta hjälp av någon kunnig.

Min blogg har sett ganska lika ut genom åren men nu tycker jag det är dags för en förändring och då står stora bilder högst på önskelistan. Vad gillar du stora bilder på bloggen men med texten ungefär lika bred som nu? Är bilder alls intressanta?

Som bloggare bör man kanske ibland fråga sina läsare: vad vill du läsa om?

Fast egentligen passar inte frågan min blogg speciellt bra eftersom jag skriver vad som faller mig in utan att tänka på vad folk vill läsa. Kanske det är därför som min blogg inte är speciellt stor och välbesökt även om jag har mina trogna läsare och också ett aktivt kommentarsfält. Många bloggar som jag kollat har knappt några kommentarer alls och det är synd för inte är alla så ointressanta och menlösa att de inte vore värda lite respons från sina läsare. Som jag brukar säga, aktiva läsare är halva bloggen.

Tittar man uppe till vänster i min header finns lite blygsamt och nästan undangömt en knapp/bild med tre små streck ovan på varandra. Den lär kallas hamburgermeny, fick jag lära mig idag, och visst liknar den lite grann en hamburgare med två skivor bröd och en biff i mitten. Klickar man på den får man fram samma meny som den till höger om texten med översättningar överst och sedan min vackra nuna som följande. Skillnaden är att längst ned finns något som kallas Etikettmoln. Där finns en del av de etiketter jag klistrat på mina inlägg genom åren. Etikett, ett slags ord som kort beskriver innehållet i inlägget. Till exempel musik, festival, Norrland, Österbotten, mat… Där kan ni kika om ni vill veta vad jag skrivit om tidigare och kanske få inspiration till vad ni vill läsa mera om.

Annars finns ju också Kategorier i spalten till höger men jag vet inte om de är speciellt väl valda. Där finns: Allehanda, Böcker, Databiten, Förr i världen, Funderingar, Livet på landet, Resor, Språk/Språket, Upplevelser och Urkult. Kanske jag borde förnya Kategorierna?

Hur som haver, vad vill du läsa mera om på denna blogg? Jag är tacksam för alla tips för att förbättra bloggen. Text, bilder, länkar, YouTube-videos…

Jag jobbar vidare med att få större bilder men med läsvänlig textbredd.

Kaustinen folk music festival

Några bilder från Kaustinen Folk Music Festival genom åren. Denna bild från år 2009.
Även denna festival har varit inhiberad i två år.

Kaustinen Folk Music Festival

Festivalen i Kaustby, år 2018. Folk dansade och hade roligt den tiden. Inte så många år sedan.

Kaustinen Folk Music Festival

Som synes, ingen som tänkte på avstånd den tiden. Kaustby festivalen år 2014.
Nu talas det om att åter öppna upp samhället men med inbyggd nödbroms vilket kan innebära vad som helst.

Mujkkor

För att återknyta till föregående inlägg om mat. Detta är en delikatess i Finland, mujkor (siklöja) men kanske inte min favorit trots att jag annars gillar strömming. När jag nu tittar på bilden ser anrättningen ganska oaptitlig ut.
Denna bild också från Kaustby festivalen år 2009

 

4 kommentarer

 • annepauline

  Svåra frågor du kommer med nu mitt i allt. Jag som tycker att både texten och bilderna är hur bra som helst. Jag förstår du vill ha lite göra-om-önskemål nu men jag kan inte hitta på nånting att göra om med din blogg. Bilder är viktiga och du har så fina bilder. Tänk så lycklig jag blir om någon gammal stocklada smyger sig in då och då!
  Innehållet är så bra som det är. Varierat om allt möjligt. Himla bra att du har den här funktionen slumpmässiga inlägg. Jag roar mig då och då med att läsa gamla inlägg. Gamla inlägg blir som nya!
  Så dessvärre har jag inga önskemål till förändring. Får se ändå om du hittar på något!

  • Per

   Svåra frågor om man som du tycker att det mesta är ganska ok och det tackar jag för. Det betyder att det får vara ett ganska varierat innehåll, något som också hittills varit bloggens innehåll.
   Men visst kommer det någon lada emellanåt och då helst en stocklada, något jag ständigt håller utkik efter. Det är ju ett önskemål.
   Själv tycker jag att det är viktigt med bilder och då modell större så man ser vad det handlar om.
   Slumpat inlägg är bra, problemet är att man kan fastna långa stunder när man söker och hittar intressanta saker.

   En grej vore att anmäla min blogg till en eller flera bloggportaler, något jag får forska mera om.

 • Wesber

  Jaj kollade tillbaka på inlägget ” Den perfekta novemberbilden” och fotot från begravningsplatsen i allhelgona tid. Så vackert fotat och även de andra bilderna var kanonfina så nog kan man få riktigt fina foton i november också. Jag tycker ju om när du berättar tillbaka i tiden om minnen från byn och allt däromkring och foton från närområdet där är väldigt intressanta. Annars är din blogg väldigt intressant för min del, hoppas att fler upptäcker den. Det måste vara svårt ibland att komma på ämnen att blogga om men det är du bra på tycker jag. Gonatt.

  • Per

   Kul att du gillar novemberbilderna, annars den gråa och trista månaden enligt min mening. Men en duktig fotograf hittar nästan alltid motiv, oberoende av tid och plats. Med det inte sagt att jag skulle vara speciellt bra på att hitta motiv men även en blind höna hittar ett och annat korn.
   Lokalt och historiskt, tack för de önskemålen! Vi skall se vad som kan åstadkommas. Jo, ibland känns det lite tomt i skrivandet men oftast så kommer det ändå ett och annat ut när jag väl skrivit den första raden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »