Allehanda

Begäran bifalls

När började jag blogga? Denna blogg startades under annat namn den 1 maj 2010. Om  något annat fanns innan är det höljt i dunkel, aska och dimma.

Vad handlar denna blogg om? Jag skriver först ett ord eller tre, sedan kommer resten som ur en snöslunga. Det kan bli vad som helst. Det finns ingen röd tråd i bloggen utan det kan vara ett ord som ploppar upp, något jag funderat på länge, dagens händelse eller så kommer det under skrivandets gång.

Vad gör min blogg speciell? Tja, vad vet jag. Eftersom jag gillar att fotografera så brukar jag ha med en egen bild som går att se i större format. Ibland hör den ihop med texten, ibland inte. Eller så infogas någon passlig video. Jag tycker också mycket om ovanliga ord och gammeldags formuleringar. De flesta ord dyker upp under skrivandets gång men ibland söker jag synonymer för att det inte skall blir alltför mycket upprepningar. Därtill har bloggen raka marginaler. 🙂

Vad som fick mig att börja blogga? Troligen att jag tycker om att skriva och att få ett visst utlopp för min kreativitet och formuleringsförmåga. Där sitter man i godan ro och filar på ett inlägg, sedan trycker man på en knapp och voilà!

Vad jag skulle vilja ändra på? Att jag kunde skriva kortare, mera kärnfulla inlägg. Ibland blir de så långa att jag är rädd att läsaren tröttnar innan slutet. Och det vill jag undvika för i slutet försöker jag knyta ihop med en slutpoäng.

Jag fick en utmaning, jag skickar den vidare i modifierad form till minst tre läsare: Varför läser (kollar) du min blogg? Nog borde det finnas vettigare saker att göra? Eller?

 

Här bor en häst eller två som inte funderar på bloggars vara eller inte vara.

0 kommentarer

  • Syster Yster

    Jag är en av dina flitiga läsare, jag tycker om dina formuleringar och dina berättelser som för det mesta är klurigt och intressant skrivna, vilket gör att man ser fram emot nästa inlägg. Att du inte har något tema eller röd tråd gör bloggen extra intressant, man vet inte vad som kommer i följande inlägg. Fortsätt i samma stil !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »