Allehanda

Test

Kan jag fatta mig kort?

Fredag

Besökte Ebbas stad för att se om där fanns något drag, det var ju sportlovsvecka.
Köpte en korv. Chorizo, vad annat? Den var god. I Billiga Hallen fick jag en turistkarta över staden. Gratis.

På gågatan såg jag en stor skylt. En bekant har flyttat sin butik. Jag gick in för att värma mig lite och höra hur det går. En dam kom in och ville köpa nål och björntråd. Det skulle jag också behöva. Mina byxor har ett hål vid grenen. Inte stort men reparation med björntråd känns mera säkert.

Utan för en av köpladorna stod några gubbar som inte var nyktra. En såg ut att sväva fem centimeter ovanför marken. I köpladan talade de flesta svenska. Konstigt. Jag köpte en Bert-bok. Därför skiver jag så kortfattat. Jag påverkades.

Sister Jane ringde och böjd på fastlagssoppa på söndag. Sådan tackar man inte nej till, speciellt inte när det är nästgårds. Draget i Ebbas stad bestod mest av kylig vind i gathörnen.

Jag körde vidare till Sister Jane som bor i Lyckliga Staden. Hon och gemål bjöd på te och berättade om sin långa semester i Thailand. De var bruna, jag var vit. Hon hade varit på thaimassage. Nästa vecka måste hon uppsöka en läkare. Massagen var för hårdhänt mot ett finger. Svåger köpte där en skräddarsydd kostym för en oförskämt billig penning. Själv har jag bytt till lättare kläder. Tjocka vinterjackan kommer förhoppningsvis att användas mera sparsamt, stickad mössa har bytts mot keps och träskorna kan användas utan yllestrumpor.

Jag vet inte om jag klarade testet?

Kanske det borde sett ut på följande sätt:

Chorizo smakar gott i Ebbas stad. Turistkartan fick jag gratis och björntråd säljs fortfarande. Alla är inte nyktra en fredag i sportlovsveckan och jag längtar redan efter fastlagssoppan. Sister har ont i fingret, trots lata veckor i sydlig sol och svåger är mer än välklädd. Själv håller jag på att byta till vårlig skrud.

 

Chorizo, korv av klass i Ebbas stad

 

Ensamt dragspel utanför Billiga Hallen. Spelemannen som skulle stå för draget i staden var försvunnen.

 

En affär för tråd, tyg och plagg. Och massor med tillbehör.

 

Och just som bilden togs klämtade klockan!

0 kommentarer

  • E

    Nästan så att jag fastnade på bild. 🙂 I porten bredvid Vivi’s brukar jag ha ärenden flera gånger varje vecka. Men annars har du rätt, draget i Jeppis finns bara i passagen mellan gågatan och gamla rådhuset – där drar det alltid! 😉 Och du ska nog forsätta att hålla dig till den längre versionen när du skriver, det är avgjort roligare att läsa då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »