Allehanda

Att ge

Två japaner höll i insamlingsbörsarna och tvekade inte att ropa ut vart pengarna gick, vilket är ovanligt för insamlare i våra trakter. Jag tror de fick in en hel del pengar för de gånger jag passerade fanns det folk som placerade en slant eller sedel i springan. Som tack fick de en djup bugning vilket nog är lite exotiskt för Pampas. När en kvinna gick fram och gav ett bidrag fick både hon och hennes äkta hälft, som stod några meter bort, varsin bugning. Det kallar jag uppmärksamhet.

Visserligen är Japan ett rikt land men i katastrofens stund finns även där behov. Där finns människor som förlorat allt, familj, släkt och vänner; människor vars hem spolats bort eller hotas av radioaktivitet.

Nöd finns på många ställen på jorden. Haiti råkade ut för en liknande katastrof för ett år sedan. Det är nästan så att vi glömt det och ändå finns där människor som inte fått hjälp ännu. Behoven är enorma och Röda Korset är ett sätt att hjälpa.

Jag tror på devisen: ”Ge och du får”. Jag gav en slant och jag kommer att få tillbaka denna gåva med ränta vid ett det mest oväntade tillfället. Det behöver inte handla om pengar, tack och lov.

 

I köpladans förmak

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.