Allehanda

Förkylt

Jag får meddela att jag drabbats av förkylning och tillbringat dagen inomhus trots det fina vädret. Som tur är har jag tabletter som hjälper mot hostan annars vet jag inte hur det gått. Fast nu har jag bara 2 tabletter kvar.

Medan jag låg där på soffan, ömsom sov, ömsom stirrade i taket, fick jag syn på kartan som jag fick gratis i Ebbas stad för någon tid sedan. Jag vecklade ut den och studerade den småsömnigt. I norr finns Runebergs stuga. Dit har jag inte varit så kommande sommar skall jag vid tillfälle göra en visit till stället och kanske också besöka Larsmo kommun. Dit har jag inte heller varit.

Däremot har jag besökt Westmans mors stuga inne i centrum av staden. Där gick den store skalden i skola i början på 1800-talet. Stuga finns kvar kunde jag konstatera efter att jag besökt Billiga Hallen i staden och vridit huvudet ett kvarts varv västerut. Dock är denna plats inte den ursprungliga för stugan.

Mina ögon föll på en stadsdel i staden vid namn London. Ja, stadsdelen heter London och staden är fortfarande Ebbas stad. Det skulle vara intressant att veta varför stadsdelen fått namn efter världsstaden. Andra liknande namn i staden är Westend, Stockholmen och Sveden.

På det glada 80-talet frekventerade jag ofta stamstället ”Källaren” vid torget. En gång träffade jag en tjej, namnet har jag glömt, som bodde i Sveden. Jag blev först konfunderad över att hon sade att hon bodde i Sveden. Jag trodde att det var Sweden hon avsåg. Det var då ett konstigt fruntimmer som vill vara märkvärdig, tänkte jag. Först säger hon att hon bor i Sweden och sedan kan hon inte ens uttala ordet rätt. Varför säger hon inte Sverige rakt av, tänkte jag. Nåja, missförståndet klarades upp och min kunskap om Ebbas stad fick påfyllning. Det blev inte förkylt redan vid den första kontakten.

 

Westmans mors stuga i Jakobstad en mulen marsdag 2011.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »