Allehanda

Tidig väckning

Än ruvar dimman över kärren;
stå upp, driv nattens spöken ut,

Dessa rader finns i nyförvärvet jag lyckades införskaffa igår kväll på marknaden i Juthbacka/Nykarleby. ”Boken om vårt land” av Zacharias Topelius blev nämligen min för det facila priset av sex europengar.

Helst skulle jag vilja driva ut förkylningsspöket som nu fått mig i sitt grepp och som väckte mig med hostningar, rinnande näsa och täppta andningsvägar i tidig otta. Jag borde ha stannat hemma och kurerat mig igår men samtidigt är det synd att gå miste om en av sommarens bästa händelser.

Drick hälsa, liv och mod och hopp! står det också i samma dikt som heter ”Morgonsång”. Jag hoppas Finnrexin har samma inverkan och att hälsan återvänder.

Morgondimma över byn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.