Allehanda

Kuttersmycke, Elvis och bää

Som ni vet fastnar det ibland ett och annat i min huvudknopp. En sång, en melodi, ett ord eller några meningar och som jag inte kan bli av med på hela dagen. Idag var ordet ”Kuttersmycke”. Fråga mig inte varför men plötsligt fanns det där och pockade på uppmärksamhet. Är det ingen annan som drabbas av detta?

Ingen av ungdomarna i Saltgruvan hade hört ordet förr men de verkade ändå intresserade. Och visst låter det lite lockande. Praktiska som de är kom de fram till att det är ett smycke gjort av kutterspån. Fel, fel, fel.

Kuttrar gör inte grannens får som nu fått tillgång till ängen strax söder om min stuga. De kommer bräkandes och käkar gräset och alla växterna. Lammen är mest oblyga och kommer fram till stängslet och morsar. Tackorna är mera försiktiga och håller ett vakande öga på sina små så ingen lurar dem. Räven eller någon.

"Mary has a little lamb", vilken berömd person yttrade dessa ord?

Visste ni förresten att en av de första sånger som Elvis sjöng som pojke hette ”Old Sheep”? (Det gamla fåret, om jag översätter rätt). Jag såg ett tv-program om hans karriär som startade som fattig påg i södern och denna sång var en av hans första. Visserligen är jag inget stor Elvis-fan men det var ändå fascinerande att se hur bra det gick för honom tills framgången krävde sitt pris.

Jag tror dock inte jag skall ställa mig och sjunga ”Old Sheep” för fåren för då blir nog fårmammorna sura på mig. De vill ju också vara unga och vackra, kan jag tänka.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=nKuiS3J52pw]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »